KTM Bike Vision UCI MTB team voorgesteld in Brustem

KTM Bike Vision UCI MTB team voorgesteld in Brustem

In Brustem bij Fietsen Loix werd het KTM Bike Vision UCI MTB team voorgesteld. Fietsen Loix is onlangs officieel KTM dealer geworden en ontving het team in hun prachtige fietsenzaak.

KTM Bike Vision treed in 2018 aan met 14 renners, waaronder 5 UCI renners. Het team behaalde voor het derde jaar op rij zijn UCI status,  waar ze toch wel bijzonder trots op zijn. We zijn met Offroadbiking.eu  ook trots al even lang hun mediapartner te zijn.

‘In het belang van de mountainbikesport in België hadden we natuurlijk graag meer UCI teams gezien, maar net zoals vorig jaar zijn er maar twee Belgische teams die in dit verhaal geloven. We blijven met ons gedachtengoed doorgaan, nl. jongeren kansen geven. Zo kunnen ze ook van het internationale toneel proeven en we willen hun daarin optimaal begeleiden. Met een sterke partner als KTM kunnen we de lat weer hoog leggen,’zegt teammanager Dirk Berden.

‘Voor het eerst in onze geschiedenis staan we met twee dames aan de start. Met Zoë Mulder en Elien De Wachter stappen we in het dames mountainbike. Zoë is al her en der bekend in de mtb wereld, Elien begint er pas aan. Naast de twee dames bestaat onze ploeg  nog uit 12 heren verdeeld over bijna alle categorieën,’haalt Dirk aan.

Renners 2018 :

Zoë Mulder : U19 dames (UCI)

Elien De Wachter : U23 dames

Freek Verheyden : U15

Thomas Janssens : U17

Sander Kielich  : U17

Vincent Berden  : U17

Djeff Verheyden : U19

Dries Janssens : U19 (UCI)

Niels Van Ham : U23

Pieter Janssens : U23 (UCI)

Tom Van Ingelgom : U23 (UCI)

Rob Vanden Haesevelde : U23 (UCI)

Wim Soete: Master

Jurgen Thierens : Master

Met Zoë en Dries zullen ze deelnemen aan de Europese juniorseries. Rob,Tom en Pieter doen mee aan de Europese wereldbekers.

Een drukke kalender in 2018 dus voor het team van Sonja en Dirk. Naast de Belgische wedstrijden zullen ze te zien zijn in de 5 Europese wereldbekers , de Europese juniorseries en nog verschillende buitenlandse wedstrijden.

Om nog meer mensen de kans te geven om eens te supporteren tijdens een wereldbeker, organiseren ze een driedaagse busreis naar de Wereldbeker in Albstadt. Zo krijgen meer mensen de kans om eens gaan te supporteren voor hun favoriete renner op het allerhoogste niveau. Dat kan voor 215€ per persoon , busreis met luxe autocar, 2 overnachtingen in half pension en een weekend inkom ticket. Inschrijvingen worden eind februari afgerond.

De technische ondersteuning is ook niet onbelangrijk.  Als trainer blijft Jan Van Herck aan boord, net zoals Jan, Philippe, Sonja en Dirk Berden. Nieuw in de  ploeg is Johan Loix als mecanicien en Ivan , vader van Rob ,die als tweede verzorger en kinesist zal werken.

Ook Jos zal de ploeg versterken. Hij heeft  ervaring opgebouwd in het wielrennen voor renners met een beperking.  Hij loodste zijn renners probleemloos naar de Para Olympics in Los Angeles.

In 2018 staan er ook weer schitterende dingen op de agenda.

‘Als lid van Hesbania Cycling St-Truiden,  een overkoepelende organisatie van competitie wielerploegen in St-Truiden, trachten we mee te helpen waar we kunnen om de wielersport in onze stad in de kijker te brengen. Natuurlijk voor de mtb sport ligt St-Truiden geografisch niet ideaal , maar we helpen toch actief mee op andere fronten van de wielersport. Tijdens het krokusverlof gaan we voor het 2e jaar op rij op stage naar het zonnige Spanje. Een weekje trainen in schitterend weer nabij de Sierra Nevada,’vertelt Dirk nog.

‘We hebben een schitterend jaar achter de rug ,maar natuurlijk kende 2017 ook zijn mindere momenten. Het absolute dieptepunt was toch wel het overlijden van onze gids Kurt vlak na ons jaarlijkse teamweekend. Kurt Hofmans nam ons reeds 2 jaar op rij mee op pad in de natuur. Tijdens het laatste teamweekend leerde hij ons klimmen in de “Fondrie des Chiens”. Een hele dag beleefden we mooie leerrijke natuur momenten. Zaterdagavond bracht hij nog een gezellige avond door met ons. We maakten al ruwe eerste plannen voor volgend jaar  om weer mooie activiteiten onder zijn begeleiding te doen. Helaas werd Kurt ’s maandags na ons teamweekend getroffen door een dodelijke hartaanval. We bewaren de beste herinnering aan hem,’ zegt Dirk met krop in de keel.

‘Maar om toch af te sluiten met een positieve noot, besloten Sonja en ik om dit jaar een ander goed doel te ondersteunen. Al enige tijd ondersteunden we Lucia vzw die opkomt voor kansarme gezinnen in eigen land. Door een TV film gebaseerd op waar gebeurde verhalen stonden we toch even stil met het leed van oorlog , politieke slachtpartijen, hongersnood en armoede van vele landen op het Afrikaanse continent. Onze vrienden collega’s van 4 Bikes Westerlo ondersteunen een prachtig project in Malawi en met veel trots willen we ons hiermee aansluiten. We hebben hier een collectebus gezet , waar wij al 100€ gaan insteken en we willen dit geld  kunnen meegeven voor het Malawi project in Afrika,’besluit Dirk.

Tot slot dankte de teammanager ook al de sponsors die het team steunen.

Foto: KTM Bike Vision