KTM Bikevision bikers over Paal, St.-Vith en Nove Mesto

KTM Bikevision bikers over Paal, St.-Vith en Nove Mesto

De KTM Bikevision bikers namen deel aan wedstrijden in Paal(Kids Challenge/ Flanderscup) en St.-Vith(Kids Trophy). Kevin Panhuyzen deed het uitstekend met een tiende plaats in het WK bij de beloften in Nove Mesto.

Kids Trophy in St.Vith 

Wedstrijd Lennert – U9

‘Bij de start was ik snel mee met de eersten. Ik voelde me super goed en heb nog enkele renners kunnen inhalen. Het parcours was heel leuk en uiteindelijk ben ik op een mooie 7de plaats geëindigd.’

Wedstrijd Lander – U11

‘Ik was meteen goed weg bij de start. Het parcours was leuk, maar de lange rechte stukken zijn niet echt mijn ding. Tijdens de wedstrijd heb ik geprobeerd te blijven volgen en mijn positie te behouden, waardoor ik uiteindelijk een mooie 15de plaats behaald heb.

Wedstrijd Noah – U15

‘Dit weekend was het Kids trophy in Sankt-Vith. Vorig jaar viel ik hier in de start en ging naar huis met een gebroken pols, dus ik had wel wat schrik. Gaan verkennen en het parcours lag modderig en was nog zwaarder dan vorig jaar. Mijn start was heel slecht, ik durfde amper snelheid te maken, maar door de wedstrijd heen heb ik dan nog wat renners ingehaald. In de derde ronde ongeveer was ik ondertussen al in een groepje van vier. We probeerden om de beurt wel eens weg te komen, maar dat lukte niet. Totdat we op de aller zwaarste klim waren. Ik trok door en er moest 1 iemand lossen, dus we waren nog met drie. De ronde daarna op dezelfde klim trekt 1 van ons groepje door en moet er nog iemand lossen. Ik kon volgen tot het stuk achter de klim, mijn benen zaten op verzuring. De renner achter mij is niet meer teruggekomen en uiteindelijk ben ik 23ste geworden.

 

Kids Challenge / Flanders Cup – Paal

Wedstrijd Freek — U13
‘In de start was ik niet goed weg. In de eerste bocht hing ik bij de laatste vijf.
Tijdens de wedstrijd kon ik er wel nog veel inhalen. Als ik een goede start had gehad dan had ik een beetje meer naar voor gefinisht. Op sommige plaatsten was het parcours heel vettig. Ben blij dat ik heb doorgebeten. Ik was uiteindelijk 26ste van 39 starters.
Zondag ben ik nog mee gaan supporteren voor mijn broer Djeff, en ook voor Niels.
Spijtig van Niels zijn val waardoor hij moest opgeven. De volgende weken ga ik, net zoals mijn, broer trainen voor het BK.

Wedstrijd Djeff — U17

‘Het parcours was modderig, zwaar en vrij technisch. De start was niet echt goed maar ook niet slecht, in het begin werd ik een beetje ingesloten en dan kon ik met de buitenbocht wat opschuiven maar in de volgende bocht zat ik weer aan de binnenkant en werd weer ingesloten. Mijn benen en mijn rug wilden vandaag niet mee.
Ik kon niet meer opschuiven naar voor, alleen achteruit schoof ik op.
Ik ben niet tevreden over mijn wedstrijd. Volgende wedstrijd is het BK. Ik hoop dat mijn prestaties dan beter zijn dan vandaag. Zitten de examens er voor iets tussen….
Nu volop trainen voor het BK.’

Wedstrijd Niels — U19

‘Na een lange periode zonder wedstrijden wegens gezondheidsredenen ben ik weer met volle moed naar Paal gekomen. Het was een zeer mooi en tof parcours met veel korte en steile hellingen. Door het slechte weer van de afgelopen weken was het parcours veranderd in een modderpoel. Ik had een goede start en draaide als vijfde het bos in. Het gevoel was goed en de goesting was terug….. Na een halve ronde sloeg de pech weer toe. Ik verloor grip op het voorste wiel en maakte enkele tuimelingen met als gevolg dat ik uit de koers gestapt ben. Op naar Ottignies voor het BK.

Wereldkampioenschap te Nove Mesto (Tjechie)

Wedstrijd Kevin – U23

‘Na een erg zware trainings periode hoopte ik helemaal klaar te zijn voor het wereld kampioenschap en eindelijk nog eens te laten zien wat ik in mijn mars had. Het parcours was in ieder geval in mijn voordeel in het verleden had ik hier al erg mooie dingen laten zien, maar vorig jaar was deze wedstrijd het begin van een moeizame periode.In de start was ik al zeer gefocust om er een goede wedstrijd van te maken ik was dan ook zeer goed weg en kon vrij rap naar de top -20 rijden. Na de startronde kwam ik al op plaats 14 door en had ik dus al 20 plaatsen goed gemaakt in een klein 10 minuten. Ik voelde me bergop vrij sterk en zo kon ik naar het groepje rijden dat voor de 10e plek aan het strijden was. In de 2e ronde merkte ik dat ik het even kalmer aan moest doen, ik liet het groepje wat rijden en zo viel ik dan terug tot de 12e plaats maar de top -10 was nog niet verloren. In de 3e ronde maakte ik op een rock garden bergop een foutje in ging ik over de kop. Hierdoor verloor ik de aansluiting met het groepje voor de 10e plaats en viel ik terug tot de 14e plaats. Met nog 2 ronden te gaan kon ik nog wel wat < goedmaken, zeker omdat de laatste ronde altijd nog wel wat renners stil vallen. Bij het ingaan van de laatste ronde kon ik terug de aansluiting maken bij het groepje voor de 9e plaats. We zouden met 4 man strijden voor 2 plaatsen in de top -10. Bergop kreeg ik het wel wat moeilijker maar het was voor iedereen afzien. Enkel Milan reed sterker als mij, op de langste en zwaarste klim van het parcours kon hij wat afstand nemen en bleven ik en een Fransman een beetje hangen, op de voorlaatste klim probeerde de fransman me af te schudden maar ik kon blijven aanklampen en kon hem voorbij gaan voor de afdaling en dan moest ik enkel nog 1 klim zien te overleven. En dan was het nog 1 lange afdaling tot de finish lijn. Bergop had ik de fransman helemaal afgeschut en lag de weg naar de 10e plaats helemaal open. Doordat ik nog een hele snelle afdaling reed kwam ik zelfs nog bij de 7e en 8e plek maar in de sprint kwam ik er niet meer over, en reed ik na een lang sukkel jaar eindelijk terug naar een noemenswaardige plek op een internationale wedstrijd.’

Bron: KTM Bikevision

Foto: KTM Bikevision