KTM Bikevision over Kidstrophy en Walloniacup in Thieusies

KTM Bikevision over Kidstrophy en Walloniacup in Thieusies

 

De renners van KTM Bikevision blikken terug op de Kidstrophy en de Walloniacup, afgelopen weekend in Thieusies.

Lander Smolders (U11)

‘Ik had een goede start, maar ik had mij te hard gegeven en daardoor heb ik de rest van de race op mijn eigen tempo uitgereden. Het parcours lag mij niet echt met de lange steile klim. De singletrack naar beneden vond ik wel heel leuk, omdat ik daar goed snelheid kon maken en de singletrack mijn ding is.Ik voelde me niet 100% goed tijdens de race. Daardoor ben ik op een minder goede positie geëindigd.

Freek Verheyden (U13)
‘Ik vond het super leuk, een leuk parcours, een mooie omgeving. Soms waren er al eens lastige stukken bij zoals bijvb. twee steilere beklimmingen, maar alles viel goed mee. Mijn ketting is er nu geen enkele keer afgevallen.Daar was ik blij om . Ik ben eigenlijk verschoten van mezelf. We moesten drie ronden rijden en dat lukte goed. Ik was bijna achteraan gestart en heb tijdens de wedstrijd heel veel rennertjes kunnen inhalen.Sonja en Dirk waren fier op mij. Ik was de 27ste van de 43. Ik ben fier op mezelf want met mijn schouderbreuk heb ik toch enkele weken niet kunnen trainen. Ik ga nu soms samen met mijn broer trainen. Volgende wedstrijd in Pepingen, ook een speciaal parcours

Sid Berghmans (U15)
‘Ik had er wel zin in omdat ik vorige week derde was, maar het was nogal veel en redelijk steil klimmen.
Ik mocht op de eerste rij starten en draaide na de startklim rond de zevende plaats in. Er waren er al een paar weg en ik zat in een groepje voor de 8ste plaats. Na een ronde of twee drie zat ik met nog een leeftijdsgenoot voor de 8ste plaats te strijden. Op de steile klim trok ik even door en had een gaatje en dat heb ik zo kunnen houden tot op het laatste. En zo een 8ste plaats behaald

Vincent Berden(U15)

‘Het was een minder technisch, maar wel zwaar parcours. Bij de start helemaal als allerlaatste moeten starten omdat de start in Wallonië heel chaotisch verloopt. Bij de start redelijk weg en goed kunnen mee gaan met de rest.De eerste singletrack was er direct opstopping. Hoe meer de koers vorderde, hoe meer ik heb kunnen opschuiven.In de voorlaatste en laatste ronden samen met iemand kunnen mee gaan, maar verder de ronde was het kaarsje uit en moest hem laten gaan. Alsnog heel tevreden over mijn koers. Voor mij is de volgende koers in Bastogne.

Noah Vandamme (U15)

‘Ik startte achteraan. Mijn start was niet goed, maar ook niet slecht. Een paar plaatsjes verloren, maar ook een paar ingehaald tijdens de startronde. Na de eerste ronde zat ik in een groepje met o.a. Ibe, maar dan liet er iemand voor mij een groot gat vallen op een singletrack, waar ik niet voorbij kon steken. Ik probeerde het gat terug te dichten, maar al snel merkte ik dat het mijn dag niet was . De energie die ik vorige keer precies over had, kwam ik nu tekort. Pijn in de benen op de klim en rug en nek pijn,… Ik heb dan mijn wedstrijd alleen uitgereden. Niet zo tevreden, hopelijk volgende week in Pepingen beter.

Djeff Verheyden (U17)

‘Ik zit midden in de examens, maar ik ben toch de wedstrijd gaan rijden. Ik gaf de voorrang aan studeren en heb hierdoor ook wat minder getraind deze week.De start was redelijk. Alles ging goed, de beklimmingen, de afdalingen maar in de eerste ronde was ik mijn drinkbus al verloren. Gelukkig stond Sonja in de technische zone zodat ik toch kon drinken.
Tijdens een ronde hoorde ik iemand roepen “allez, je bent er bijna, de laatste ronde”. Dus ik begon alles te geven. Ik kwam aan de finish en zag dat het dus nog niet gedaan was en ik dacht “nee nog een ronde” en dat was afzien ! Al mijn krachten verreden dus in de voorlaatste ronde. Maar toch nog op karakter kunnen rijden. Ik ben uiteindelijk nog 30ste van de 39 geworden. Ik kon beter, denk ik,. Want ik heb niet zo veel kunnen trainen tijdens de examens.En ook nu weet ik dat ik beter aan de streep naar de bordjes moet kijken. Ik heb mijn les geleerd. Op naar volgende week in Pepingen. Tot woensdag nog examens en dan terug meer trainen.

Karel Berghmans (Fun A)

‘De 3e Wallonia cup vond plaats in Thieusies. Een mooi zwaar parcours waar ze dit jaar een nieuw stuk hadden ingestoken.Op dit stuk was het slingeren tussen de bomen op en af i.p.v gewoon bergaf. Hier verloor ik altijd omdat dat slingeren me niet zo goed ligt. Ik startte rond de 30e plaats en speelde heel de wedstrijd haasje over met dezelfde renners. Ik eindigde op de 29e plaats ‘

Bron: KTM Bikevisionteam

Foto: KTM Bikevisionteam