KTM Bikevision schiet hoofdvogel af met Martin Fanger in Solingen

KTM Bikevision schiet hoofdvogel af met Martin Fanger in Solingen

De KTM Bikevision mountainbikers beleefden een schitterend weekend. Met als kers op de taart de overwinning van Martin Fanger in de 3 Nations Cup in Solingen en de zege van Sander Kielich in Kleine Brogel.

Scott doet zijn verhaal over zijn wedstrijd in Solingen. ‘Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd in de reeks van de 3 Nations Cup. De wedstrijd was in het Duitse Solingen en het was een leuk, snel en ook wel beetje technisch parcours. Helaas had ik een slechte startpositie en moest vanaf de 50ste plek starten. Na de start was er meteen al een valpartij waardoor ik de aansluiting op de rest mistte. Mijn benen en lichaam waren in topconditie, maar helaas ging het mentaal niet lekker. Waardoor ik met mijn hoofd niet bij de wedstrijd was.. Nog wel een 18de plek weten binnen te slepen.’

Ook Joppe de Vries vertelde over zijn wedstrijd. ‘Ik had geluk met de loting en mocht halverwege het deelnemersveld starten op plaats 35. De 1ste 2 rondes gingen super goed. Ik kon in een groepje mee blijven draaien wat een goed tempo door reed, daarna besloot ik een aanval te plaatsen omdat ik mezelf goed genoeg voelde! Helaas werd ik na twee rondes weer terug gepakt . Dit was voor mij ook het teken om even te rusten ! De laatste 2 rondes heb ik nog volgas door getrokken en heb nog 3 plaatsen terug gewonnen en ben uit eindelijk 32ste geworden. Hier ben ik super blij mee , vooral dat ik een wedstrijd kon rijden zonder kniepijn (vanwege de val in Spanje) Met dit goede gevoel gaan we volgende week van start in Beringen.

Didi de Vries reed ook in Solingen. ‘ Het was een UCI C3 race, maar het startveld was naar een UCI C1 race. Zoveel goede rensters aan de start! Het rondje was klein maar super tof. Een leuke afdaling en een klim. Ik werd opgesteld op de 2e rij en had een goede start. Als 5e ging ik de afdaling in. Gedurende de race wisselde ik veel van positie. Herstellen was voor mij wat lastiger op dit parcours en dat zorgde voor een aantal terugvallen. In de laatste twee rondes hervond ik mezelf en reed ik een sterk slot. Ik finishte op een hele mooie 7e plaats na een spannende sprint. Ik ben super blij met mijn race!’

We laten natuurlijk ook de winnaar in Solongen, Martin Fanger aan het woord. ‘Met Markus Schulte-Lünzum was er een harde strijd, die ik in mijn voordeel in de steilste klim kon beslissen. Op de dag voor de race besloot ik om mijn Hardtail KTM Myroon te racen. Na een paar ronden op het parcours had ik de technische passages onder controle en voelde goed. Zondag om 11 uur begon het en het was geweldig om de race te starten in de eerste rij. Ik heb weg goed en reed in goede positie in de eerste afdaling.
Vrij snel een groep met Tim Dijke, Markus Schulte-Lünzum en ik gevormd, en Tim veranderde het ritme de hele tijd. Halfkoers heb ik besloten om aan te vallen. Markus kon mij volgen en we lieten Tim achter.
Toen voelde ik dat het een eerlijke race was. Iedereen ging zijn kans. In de laatste steile klim liet ik mijn motor volledig draaien en kon ik me onderscheiden van Markus, hield de leiding naar de finishlijn en won de race. Deze overwinning geeft me nu vertrouwen in het team, mijn fiets en ook in mezelf.’

Sander Kielich reed in Kleine Brogel en won. ‘Omdat ik in Solingen niet kon rijden heb ik dan maar in Kleine Brogel gereden. Op een plat parcours met wat hindernissen was dit niet echt een parcours voor mij. Ik mocht op de eerste rij starten. Ik nam de kopstart en heb deze plaats niet meer afgegeven. Zo behaalde ik mijn eerste overwinning van dit jaar. Mijn volgende wedstrijd is Beringen op één van de mooiste parcours van België.’

Foto’s: Marc Creve