KTM Bikevisionbikers reden 3Nationscup in Beringen

KTM Bikevisionbikers reden 3Nationscup in Beringen

De KTM Bikevisionbikers reden vorig weekend de 3Nationscup in Beringen. Op een technisch moeilijk en zwaar parcours trokken ze zich goed uit de slag. Hieronder hun reacties.

Freek vertelt:’De start ging redelijk goed. Ik was goed mee met de start. Eerste ronde: de klimmen gingen heel moeilijk en ik ging traag omhoog en kon met niemand mee in het wiel.
Tweede ronde: ging beter de klimmen gingen vlotter en kon enkele andere renners voorbij gaan.  Derde ronde: ging redelijk vlot in het begin van de laatste ronde. Toen ik helemaal boven was, was ik moe maar kon ik toch nog enkele renners voorbij gaan. Naar het einde van de ronde ging het moeilijk. En uit de time laps blijkt dat mijn derde ronde de snelste was.Toch blij dat ik over de finish reed. Dit parcours is echt niet voor mij weggelegd.Wel tevreden dat ik alle technische stukken hebben kunnen doen.Enkele tijdens de wedstrijd en enkele nog eens rustig na de wedstrijd.,’aldus Freek  

Sander Keilich reed een mooie wedsrijd. ‘De tweede manche van de 3 nations cup stond op het programma in Beringen. Maar doordat ik de eerste manche gemist had moest ik op de laatste rij starten van de 71 deelnemers. Op een loodzwaar parcours waar inhalen moeilijk was ging het in de start niet zo redelijk vlot. Na de eerste klim en afdaling kwamen er wat renners voorbij mij omdat ik mijzelf voorgenomen had om het in de eerste ronde rustig aan te doen. In de tweede ronde begon ik dan maar aan mijn inhaalrace. Elke ronde reed ik renners voorbij en op de technische stukken die mij heel goed lagen kon ik wat tijd goedmaken. In de laatste ronde moest ik nog strijden in een groepje met drie maar op de technische afdaling kon ik mijn 35e plaats behouden. Ik ben niet echt blij met het resultaat omdat ik natuurlijk van de laatste ronde moest komen maar ik had een heel goed gevoel en heb toch mijn eigen wedstrijd kunnen rijden zonder fouten. Mijn volgende wedstrijd is in Hadleigh Park. ‘

Ook Scott doet zijn verhaal.‘Afgelopen weekend stond de wedstrijd in Beringen (België) op de planning. Een zeer leuk rondje, lekker technisch, maar ook wel intensief. Met de start zat ik er goed bij, kon een beetje naar voren kruipen. En vervolgens bij een groepje aangesloten en de eerste ronde gereden. Daarna iedere ronde beetje naar voren gekropen. Het klimmen was zwaar, maar in de afdalingen kon ik heel veel goed maken. Uiteindelijk op een mooie 14de plek gefinisht. ‘

Djeff Verheyden zei het volgende:’Een zeer technisch maar loodzwaar parcours op de mijn-teril. Omdat ik de eerste manche te Solingen niet heb gereden stond ik bijna helemaal achteraan opgesteld voor de start. Bij de start ingesloten en niet kunnen opschuiven. In de eerste ronde verliep alles goed, beetje bij beetje opgeschoven. Alle technische passages goed verlopen. Tijdens de 2de ronde begon ik druk in mijn voorwiel te verliezen. Daardoor veel plaatsen verloren omdat ik niet meer vol in de bochten kon gaan. Net voor de drop wou ik dan de Chickenway pakken om een val op de drop te vermijden met een leeglopende band. Met de bocht te maken om de chickenway te nemen viel ik dan toch. Geen schade, direct terug op de fiets en de materiaalpost binnen voor een nieuw voorwiel maar door de val niet meer in wedstrijd-tempo geraakt en dan ook nog last in de rug gekregen. Kortom het was een slechte wedstrijd. 

Bedankt aan Dirk Kielich om mijn voorwiel zo snel te veranderen.
Ook bedankt aan Dirk en Sonja om er weer voor ons te zijn en voor de ondersteuning. Volgende week hopen op een beter resultaat op het Hadleigh Park in Londen.’

Didi de Vries reed haar wedstrijd uit en was tevreden:’Beringen, misschien wel de zwaarste wedstrijd van het jaar. Met toch wel wat zenuwen stond ik aan de start. Na een goede start (4e/5e door de eerste bocht) liet ik mij wat terug zakken om mij op deze manier niet op te blazen op de startklim. Ik reed een mooi tempo dicht op de meiden van plaats 9/10/11. In de 2e ronde een klim achter op het parcours sloeg ineens mijn derailleur in mijn cassette. Ik kreeg hem er onmogelijk uit en toen werd het rennen omhoog. Met compleet verzuurde benen besloot ik om de afdalingen toch op de fiets af te leggen. Nadat mijn fiets gefixt was in de post kon ik weer verder. Ik hield er een 15e plaats aan over en heb de race, eindelijk, na 4 jaar eens kunnen finishen.’

‘Van plaats 36 gestart en de eerste ronde netjes opgeschoven richting top 25, jammer genoeg kreeg ik na 2 rondes een terug val en zakte terug richting de top 35.. Hierdoor was ik heel even in paniek wist me de laatste ronde goed te herpakken zelfs nog 5 man ingehaald ! Tevreden met de laatste ronde maar er zit nog veel meer in het vat.,’ zei Joppe.

Martin Fanger won de eerste manche van de 3 Nationascup en was gebrand op een goede prestatie. Maar moest genoegen nemen met de zesde plaats..‘Ik begon de wedstrijd met een zeer goede start en was tweede achter Joshua Dubois op de eerste steile klim. Joshua Dubois probeerde daarna weg te komen en ik reed met hem een ronde met een tijdelijk voordeel aan de top. 

Daarna hebben de achtervolgers zich weer naar ons toe geduwd. Ik kreeg mijn beste dag niet en moest mijn macht een beetje verdelen. Elke ronde vocht ik me een weg omhoog in de steile beklimmingen. Uiteindelijk heb ik bijna een inhaalslag gemaakt met een Milan vader. Maar ik moest genoegen nemen met een zesde plaats bij de finish. ‘