KTM Bikevisionbikers reden in Ravels

KTM Bikevisionbikers reden in Ravels
Het mountainbikeseizoen loopt op zijn laatste benen. De KTM Bikevisionbikers reden hun voorlaatste wedstrijden van het seizoen in de Kidschallenge/ Flanderscup in Ravels. Lees hier hun relaas van de wedstrijden.
Wedstrijd Freek – U13

Alles ging goed behalve de start. Ik startte en dan ineens vallen er een paar voor mij. Ik zat er midden in, ik ben niet echt zwaar gevallen maar gewoon omgekanteld. Gelukkig ben ik direct terug op mijn fiets kunnen springen en kunnen verder rijden. Ik had een heel klein beetje pijn aan mijn enkel, omdat ik met mijn enkel op iemand zijn fiets was gevallen, maar die pijn ging na een tijdje over. Daarna ging het goed en heb ik er veel kunnen voorbij steken, maar in de laatste ronde kreeg ik verzuring in mijn benen. Het begon te regenen en dat deed deugd en kon precies een beetje recupereren waardoor ik een beetje harder kon gaan fietsen. Ik was blij dat ik uiteindelijk 17de van de 40 over de streep heb kunnen rijden. De volgende wedstrijd in Wielsbeke is meteen ook de laatste voor dit seizoen.

Wedstrijd Djeff – U15

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik vond het een leuk en snel parcours met veel bochtjes. Ik mocht bij Sonja en Dirk blijven slapen dus geen stress om op tijd te kunnen inschrijven en opwarmen.
De start was nog redelijk relaxt tot dat ze afriepen dat het nog 3 minuten was. Het fluit signaal ging en was goed weg als 8ste of 9de het bos in en zo 1 rondje kunnen volhouden en maar dan moest ik dat groepje lossen. Tijdje later kwam ik terug bij iemand in de beurt die ik voorbij kon en doordat er een man of 3 was gevallen heb ik kunnen aansluiten bij Jasper. Zo ben ik 2 rondes mooi in het wiel kunnen blijven zitten maar toen de fun kwam aansluiten liet ik een gaatje en kon er niet meer bij. In de voorlaatste ronde ging alles goed misschien een paar technische foutjes gemaakt maar altijd de val kunnen voorkomen en de laatste ronde was nog de laatste keer pompen en zo kunnen volhouden. Juist de 10de plaats verloren aan iemand die door een val achter mij was geraakt en op het laatste mij nog heeft ingehaald. Ik ben uiteindelijk als 11de over de meet gebold en ik ben zeer tevreden over deze wedstrijd want het heeft mij naar een 8ste plaats in het eindklassement gebracht! Toch wil ik graag alle supporters en in het bijzondere Sonja en Dirk bedanken. Zij hebben er een super seizoen van gemaakt – zeker na alle tegenslag zijn ze positief blijven denken. Bedankt aan Sonja om in de technische zone te staan voor de bevoorrading door weer en wind. Be- dankt aan Dirk om af en toe aan mijn fiets te sleutelen. Het was een super jaar!

Wedstrijd Niels -U17

Dit weekend stond de laatste manche van de Flanders cup op het programma, deze ging door te Ravels. Na een lange tijd niet gekoerst te hebben, keek ik ernaar uit om hier te kunnen rijden. Ravels is een parcours met heel veel draaien en keren maar dit is wel eens leuk om te doen. Ik moest op de 3de rij starten omdat ik niet alle manches gereden heb. Ik was redelijk goed weg en draaide ongeveer als 10de het bos in. In de eerste ronde ging het iets te snel voor mij waardoor ik mijn eigen tempo gezocht heb en zo in een groepje van 3 bijna heel de wedstijd heb kunnen strijden voor de 11de plaats. Paar ronden voor het einde plaatste we een versnelling om wat meer afstand te kunnen nemen op de achtervolgende renners, hierdoor heeft 1 renner in ons groepje moeten lossen. In de laatste ronde heb ik de rol moeten lossen en ben zo 12de geworden. Ik ben content van dit resultaat, zeker na een seizoen van pech. Ik wil iedereen nog eens bedanken om mij te blijven steunen.

Bron: PM