Langvad en Grotts winnen laatste rit, van der Breggen en Forster eindwinnaars in Sunshine Cup

Langvad en Grotts winnen laatste rit, van der Breggen en Forster eindwinnaars in Sunshine Cup

Annika Langvad en Howard Grotts zijn de winnaars van de laatste rit in Afxentia stage race (Sunshine cup) in Cyprus. Anna van der Breggen en Lars Forster werden vierde vandaag, maar zijn de eindwinnaars.

Tweede bij de vrouwen werd Erin Huck voor Anne Tauber. Githa Michiels werd achtste en vijfde in de eindstand. Alice Pirard eindigde 16de en werd vijftiende in de eindstand. De Fransman Carod Titouan pakte de tweede plaats voor Sebastian Fini Carstensen, die ook derde werd in de eindstand.

Annika Langvad was opnieuw superieur in de laatste rit. Erin Huck en Anna van der Breggen reden in de achtervolging, maar konden de kloof niet dichten.

Van der Breggen viel zwaar en dat brak haar helm en ook haar zelfvertrouwen. Desondanks werd ze vierde.‘Ik ben uit mijn pedaal geklikt en ging overkop. Daarna was ik voorzichtiger omdat ik niet wilde dat me hetzelfde overkwam. Maar bovendien heb ik genoten van deze koers. Ik heb een groot respect voor de mountainbiksters. Het was een mooie ervaring en ik ben blij dat ik het gedaan heb,’zei de eindwinnares, die Marianne Vos opvolgt. Zij won in 2013 deze race.

In de finale kon Anne Tauber nog derde worden achter Huck.  Langvad kon door haar zege, de tweede plaats in de eindstand pakken net voor Erin Huck. ‘Jammer dat ik pech in de eerste twee dagen. Maar dat was een goede ervaring. In de Cape Epic kom je dezelfde situatie tegen,’aldus Langvad.

Lars Forster had alles onder controle 

Sebastian Fini Carstensen trok de koers dadelijk open en zorgde meteen voor een afsplitsing. Lars Forster zat in zijn wiel. Grotts ging in de derde ronde in de aanval, maar Forster en Carstensen kwamen terug. In de technische passages waren zij beter dan Forster.

Zo ging het leiderstrio samen de laatste ronde in. Kulhavy had zijn dagje niet, maar de Fransman Titouan Carod des te meer. Hij zag het leidersgroepje voor zich uitrijden en had 15 seconden achterstand in de slotronde. Hij kon niet beletten dat Grotts won, maar kon door zijn tweede plaats wel ploegmaat Forster aan de eindzege helpen.  De Zwitser had finaal 26 seconden voorsprong op Grotts. Sebastian Fini Carstensen pakte de derde plaats en zo ook de derde plaats in de eindstand.

Eindstand mannen

  1. Lars Forster
  2. Howard Grotts
  3. Sebastian Fini Carstensen
  4. David Nordemann
  5. Jaroslav Kulhavy

Eindstand vrouwen

  1. Anna van der Breggen
  2. Annika Langvad
  3. Erin Huck
  4. Sina Frei
  5. Githa Michiels

Foto’s: Armin Küstenbrück / EGO Promotion