Lars Boom vervoegt SD Worx vanaf 1 oktober 2021

Lars Boom vervoegt SD Worx vanaf 1 oktober 2021

Team SD Worx heeft zijn sportieve staf versterkt met de aanstelling van een nieuwe teammanager, Lars Boom, die per 1 oktober 2021 aantreedt. Lars Boom heeft een tweejarig contract getekend bij het beste vrouwenteam op de UCI-ranking.

Tijdens de wintermaanden zal Boom zich richten op coach van veldrijder Kata Blanka Vas, die sinds 1 juni van dit jaar de Team SD Worx-kleuren verdedigd. De 19-jarige Hongaarse rijdt voor het team als veldrijder, mountainbiker en wegracer. Boom zal haar vergezellen op de twee off-road disciplines.

“Het is een absoluut voordeel dat Lars Boom actief is geweest in zijn succesvolle carrière op de weg, het veld en op de mountainbike”, aldus sportief directeur Danny Stam. “Met zijn ervaring kan hij Kata Blanka Vas in alle disciplines helpen. In het wegprogramma zien we Lars passen in het beeld van de technische staf waar hij naast Anna van der Breggen en Chantal Blaak zal staan. Van der Breggen neemt deze functie per 1 januari op zich, Blaak rijdt nog steeds de voorjaarsklassiekers en start op 1 mei 2022 in haar nieuwe rol.”

Stam heeft Boom het afgelopen half jaar regelmatig aan het werk gezien: “Lars maakte een goede, frisse indruk op mij. Zijn enthousiasme en gedrevenheid vielen me op. Hij is altijd erg betrokken bij zijn renners. We zien veel kansen bij mensen die in de praktijk veel kennis hebben opgedaan en die een versterking kunnen zijn voor onze technische staf.”

Boom moest even nadenken toen hij een bod kreeg van Team SD Worx. “Ik heb het naar mijn zin gehad bij mijn vorige team. Maar als de beste vrouwenploeg in het peloton op je deur klopt, voelt het als een geweldige en unieke kans”, aldus Boom.

“In de laatste jaren van mijn carrière combineerde ik de drie disciplines veld-, weg- en mountainbike. Met Kata Blanka Vas hebben we een jonge wereldkampioen in het veld en op de mountainbike. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan gebruiken om haar verder te helpen. Ik zie het als een lonende uitdaging om met haar samen te werken.”

Zo vormt Boom in 2022 in het wegprogramma de technische staf met Danny Stam naast nieuwkomers in de teamwagen Anna van der Breggen en Chantal Blaak. “Ik ben ook pas een half jaar ploegleider in het vrouwenpeloton”, zegt Boom. “Ik denk dat ik nog veel kan leren van Danny. Ik vind het ook leuk om samen te werken met Anna en Chantal, die alles hebben meegemaakt in het vrouwenwielrennen, en die volgend jaar ook een nieuwe uitdaging aangaan. Met mijn jarenlange ervaring in het mannenwielrennen hoop ik een bepaalde visie te kunnen delen. We hebben allemaal andere inzichten in fietsen, dus we kunnen een leuk duo vormen.”

Bron : SD Worx PB