Lars Forster is Zwitsers veldritkampioen

Lars Forster is Zwitsers veldritkampioen

Het multi-disciplinaire talent Lars Forster behaalde zijn derde pro-nationale veldritkampioenstitel. Een succesvolle seizoenskick-off en slechts het begin van dit belangrijke jaar en het nieuwe decennium.
Met de succesvolle start in het seizoen 2020 lijkt dit een groot begin te worden. Dit gezegd zijnde, wil SCOTT-SRAM graag een vooruitblik geven op de doelstellingen voor 2020, de komende uitdagingen en de nieuwe partners aan boord die het team in het komende seizoen zullen ondersteunen.

Met Lars Forster en Andri Frischknecht had SCOTT-SRAM twee goede kansen in de race. Frischi junior zette een hoog tempo in de eerste 3 ronden. Het was misschien een beetje te hoog, want nadien moest hij lossen. Toen Lars halverwege de wedstrijd de leiding overnam, kon alleen de verdedigende Zwitserse kampioen Timo Rüegg volgen. Met nog twee ronden te gaan haalde Andri zichzelf met een valpartij uit de medaillekansen. Het lag echter voor de hand dat de titel van 2020 naar Forster of Rüegg zou gaan. De meer ervaren Lars Forster besliste uiteindelijk in de allerlaatste ronde de wedstrijd en kroonde zichzelf met zijn tiende Zwitserse kampioenstitel (in alle categorieën).

“Ik had altijd al een grote liefde voor veldrijden. Daar liggen mijn wortels. Het winnen van mijn derde nationale proftitel maakt me trots en geeft me vleugels voor wat er dit jaar op het bord staat. Ik kan niet vragen om een betere start van het nieuwe seizoen. Het volgende grote doel is om de Cape Epic titel te verdedigen met Nino !”

Bron: PM

Foto’s: Maxime Schmid