Laurens Sweeck gaat voor de zege in Leuven

Laurens Sweeck gaat voor de zege in Leuven

Het veldritseizoen kruipt dit weekend naar zijn einde toe. Zaterdag krijgen de renners in de Rectavit GP Leuven één van de laatste kansen om de erelijst nog wat op te smukken. Belgisch kampioen Laurens Sweeck is extra gemotiveerd. “In eigen streek zou ik er toch nog graag een overwinning aan toevoegen.”

Het is een goed seizoen geweest voor Laurens Sweeck. De 26-jarige veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal kroonde zich voor het eerst bij de profs tot Belgisch kampioen, won vijf wedstrijden en schreef de eindezege in de Superprestige op zijn palmares.

“Voor het seizoen had ik hier blindelings voor getekend”, blikt Sweeck terug. “Niet alleen voor die overwinningen, ook voor het constant niveau dat ik dit jaar heb gehaald. Na een minder jaar heb ik dit seizoen opnieuw stappen vooruit gezet. Ik zit terug op het niveau dat ik voordien haalde en doe meer mee voor de overwinning.”

Meer winnen, het is de ambitie die Sweeck voor volgend seizoen heeft. Al wil de Belgische kampioen bij zijn evaluatie van het huidige crossseizoen niet te veel focussen op het aantal overwinningen. “In het begin van het seizoen was ik iets minder en reed Eli (Iserbyt, nvdr.) op een heel hoog niveau rond. Daarna was ik beter, maar moest ik het afleggen tegen Mathieu. Anders had ik allicht wel wat meer gewonnen. Ik kijk dus niet alleen naar die zeges, ook naar het gevoel. Dat was heel het jaar goed.”

In Leuven hoopt Sweeck nog een zesde overwinning mee te graaien, daarmee zou hij even goed doen als de voorbije twee jaar. “In eigen streek ben ik toch extra gemotiveerd om nog eens op hoogste schavotje te staan. Daarna is het tijd om even te bekomen en te genieten van de familie en ons zoontje. Vakantieplannen? Binnenkort staat er nog een weekje skiën op de agenda.”

VERNIEUWD WASBORD

In de strijd om de zege zal Sweeck zaterdag wel moetenen afrekenen met Toon Aerts en ploegmaats Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. “De voorbije weken kregen we veel spannende wedstrijden met verschillende winnaars”, maakt Erwin Vervecken van Golazo zich op voor een aantrekkelijk kijkstuk.

Bij de dames zal Annemarie Worst na haar podiumplaatsen in Hulst, Middelkerke en Lille nog eens tuk zijn op een overwinning, al wil ook Denise Betsema haar comeback wat extra kleur geven met een eerste zegeruiker. In de categorie van de junioren is het uitkijken naar de komst van wereldkampioen Thibau Nys. Tussen de verschillende categorieëen staat er op de middag ook een wedstrijd voor G-sporters op het programma.

Het parcours rond Kazerne De Hemptinne in Heverlee is identiek aan vorig jaar. Alleen het wasbord voor de VIP-tent werd in een nieuwer en mooier jasje gestoken. “Het wasbord, opgedeeld in twee zones, is nu hoger en langer”, licht Verveken toe. “Een beetje vergelijkbaar met het wasbord in Loenhout.”

PROGRAMMA

Rectavit GP Leuven, zaterdag 22 februari 2020

10u15                   Nieuwelingen

11u00                  Junioren

12u00                   G-Sport

13u45                  Elite Dames

15u00                  Elite Heren & U23

DEELNEMERS

Via deze 

 kan u de deelnemerslijst terugvinden.

MEER INFO

Bron: PM

Foto: Bart Knops