Laurens Sweeck maakt favorietenrol waar

Laurens Sweeck maakt favorietenrol waar

Laurens Sweeck heeft zijn favorietenrol waar gemaakt op het BK.  De Coredon-Kwadrorenner reed van start tot finish aan de leiding in de modder van Erpe-Mere en won met voorsprong op Toon Aerts en Quinten Hermans, beiden van Telenet-Fidea.

Laurens Sweeck heerste dus van start tot finish. Maar de Telenet-Fidearenner lieten zich ook niet onbetuigd. Ze organiseerden de achtervolging op Sweeck. Met Toon Aerts, Quinten Hermans en Jens Vandekinderen lukten dat aardig. Diether Sweeck, broer van, kwam wat stoorzender spelen in dat gezelschap.  Ook Yannick Peeters speelde aanvankelijk meer. Maar hij viel meerdere keren letterlijk weg.

Maar Sweeck zette zijn zegetocht ongestoord verder. Hij breidde elke ronde zijn voorsprong uit. Het Telenet-Fidea collectief ging dan maar voor de ereplaatsen.

Het werd een strijd voor zilver en brons tussen Toon Aerts en Quinten Hermans. Eerstgenoemde baggerde iets sneller door de modder dan zijn teamgenoot. Maar beiden kleurden wel het podium van dit BK.

Ploegleider Marc Herremans was erg opgetogen met de zege. ‘We wisten wat Laurens in zijn mars heeft. Hij is de laatste weken al goed bezig en startte als topfavoriet. Dit is voor ons team een heel opsteker. Bij de elite zonder contract rekenen we nu op Hendrik Sweeck en Kevin Cant. In een goede dag kan Cant hier wel iets doen. Bij de elite hebben we door het uitvallen van Bart Aernouts niemand meer.’

Quinten Hermans pakte brons. Helemaal  niet slecht voor de renner uit het bronsgroen eikenhout. ‘Dit had ik zelf niet verwacht. (Quinten had deze week nog last van een verkoudheid) Maar het ging goed in de wedstrijd. Ik kon opschuiven en we zaten goed met de ploegmaten.  Zilver zat er eerst nog in, maar toen Toon kwam,  kon ik niet aanpikken. Ik ben tevreden met dit resultaat.’ Dat opent perspectieven voor een WK-selectie. ‘Ik behoor bij de laatste namen voor een WK-selectie .  Maar Rudy De Bie maakt de selectie. Ik sta nu in de top 16 in de UCI ranking en dat maakt dat ik op de tweede startrij mag starten.  Dat is wel een voordeel nu,’ besloot de Telenet-Fidearenner.

 

Top tien:

1. Laurens Sweeck

2. Toon Aerts

3. Quinten Hermans

4. Jens Vandekinderen

5. Daan Soete

6. Diether Sweeck

7. Yannick Peeters

8. Nicolas Sweeck

9. Yorben Van Tichelt

10. Braam Merlier