Laurens Sweeck pakt winst in Maldegem

Laurens Sweeck pakt winst in Maldegem

Het leek lang op een gesloten wedstrijd uit te draaien tot Laurens Sweeck het juiste moment had afgewacht om zijn kansen te gaan benutten. Hij zette de tegenstanders onder druk en kon op een mooie manier de wedstrijd naar zijn hand zetten. Hij pakte de bloemen in Maldegem voor David Van der Poel en Tim Merlier

Wie zat uit te kijken naar een duel van de grootmeesters, die moesten teleurgesteld terug huiswaarts keren. We kregen geen Wout Van Aert aan de start in Maldegem en ook geen Mathieu Van der Poel. Mathieu meldde zich op het laatste af omdat hij zich niet 100 % fit voelde. Dus lagen de kaarten kopen voor de andere renners. Nu konden zij met elkaar de strijd aangaan voor de winst.  Spanning bij de start en het startsein gegeven kregen we een snel ontketende Toon Aerts die als eerste de bocht in dook. Doch de anderen waren niet ver af. Wie we voorin konden terug vinden waren Tim Merlier, David Van der Poel, Michael Vanthourenhout, Lars Van der Haar, …. gevolgd door de rest van het peleton. Merlier gaf meteen van bij het begin van de wedstrijd een zeer sterke indruk. Dat hij goed aan het rijden is, daar twijfelt niemand aan maar nu kon hij zijn kansen wagen omdat zijn kopman er niet was.

We kregen al heel snel een grote kopgroep voorin in de wedstrijd. Maar liefst 12 renners bij elkaar die echt aan elkaar gewaagd waren. Bij elke versnelling was er wel iemand die er meteen een antwoord op had. Maar wie vooral voorin terug te vinden waren, waren Toon Aerts, Tim Merlier, David Van der Poel, Lars Van der Haar, Daan Soete, Laurens Sweeck en Quinten Hermans. Uit de achtergrond probeerden Tom Meeusen en Dieter Vanthourenhout de aansluiting te vinden. Het was elke keer opnieuw zoeken naar de juiste positie om er dan vol voor te gaan.

Michael Vanthourenhout overschaduwde de wedstrijd in de beginface. Na ronde vier probeerde hij zijn kansen te wagen. Hij verdapperde en hij kreeg meteen antwoord van onder meer Tim Merlier, Toon Aerts, Quinten Hermans, Daan Soete, Dieter Vanthourenhout. Door de druk op te voeren kwam hij zelf ten val en moest  even later de wedstrijd staken. Weg waren zijn kansen op de winst in Maldegem.

Dus was het uitkijken naar andere renners. Er kwamen er vanuit de achtergrond terug mengen in de debatten voor winst. Onder meer Tom Meeusen was gebrand op een goede uitslag. Doch voorin waren het vooral Merlier en Aerts die elkaar het licht zouden uitrijden. Laurens Sweeck had dit gezien en bij een moment van op adem komen bij die twee tenoren zag hij zijn kans om ervoor te gaan. Hij zette door en meteen werden de gaten groter. De achtervolging werd geleid door David Van der Poel, bijgestaan door Tim Merlier en Tom Meeusen. Toon Aerts zat niet op zijn gemak en kon de aansluiting voorin niet maken. Hij liet zich uitzakken tot bij de achtervolgende groep.

Laurens Sweeck kreeg vleugels. Hij liep verder uit op David Van der Poel, Toon Aerts, Tim Merlier en Tom Meeusen. Deze jongens temporiseerden even en wisten dat zij de strijd moesten gaan voeren voor de dichte ereplaatsen. Terwijl Laurens Sweeck zijn laatste ronde kon afmaken en genieten van zijn overwinningen moesten de jongens achter hem de finale ingaan met de inzet op twee en drie op het podium. Dat het een helse strijd ging worden, dat zagen de supporters aankomen. Meeusen knokte zich naar een mooie plaats maar in de zandstrook liep het minder vlot waardoor hij de kansen op podium zag vliegen. David Van der Poel wachtte mooi zijn moment af en sloeg op het juiste moment toe. Hij kon de derde plaats nog net afsnoepen van Tim Merlier die zeer sterke wedstrijd neerzette in Maldegem.

Daguitslag :

  1. Sweeck L.
  2. Van der Poel D
  3. Merlier T
  4. Meeusen T
  5. Aerts T

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : Laurens Sweeck