Laurens Sweeck zegeviert opnieuw in Neerpelt

Laurens Sweeck zegeviert opnieuw in Neerpelt

Laurens Sweeck zegevierde, net als vorig jaar, in  de GP Neerpelt. Quinten Hermans werd knap tweede en eindigde met voorsprong op Jens Adams.

Quinten Hermans ging onmiddellijk in de aanval. In de achtervolging leidde Laurens Sweeck met Kevin Pauwels, Tom Meeusen en Vincent Bastaens.  In de derde ronde maakte Quinten Hermans een slippertje waardoor Sweeck de leiding overnam.

Met de nog vijf ronden te gaan, iets meer dan halfkoers, wordt Sweeck bijgehaald door Hermans en Pauwels. Hermans nam resoluut de kop over en voerde de forcing.  Jens Adams probeerde samen met Meeusen en Baestaens de aansluiting vooraan te bewerken. Adams slaagde erin om bij de koplopers te komen, de andere twee niet. Hermans  bleef aan de kop sleuren. Hij reed even van zijn metgezellen weg, maar werd terug bijgebeend.

Kevin Pauwels ging vlak bij het ingaan van de voorlaatste ronde tegen de grond op het moment dat hij de leiding nam. Zijn stuur stond krom en hij nam zijn tijd om terug te starten. Daardoor kwamen Quinten Hermans en Laurens Sweeck alleen op kop. Adams reed als derde en Pauwels kwam als vierde door.

Sweeck ging fors door en Hermans had moeite om hem te volgen.  Jens Adams bleef op de derde stek hangen. Kevin Pauwels handhaafde zich als vierde. Meeusen fietste als vijfde voor Bastaens.

Sweeck had bij het ingaan van de laatste ronde vijf seconden voorsprong op Hermans. Maar de Era-Circus renner liet niets onverlet en reed naar zijn derde seizoenszege. Quinten Hermans zet als eerstejaars elite een heel knappe prestatie neer. Jens Adams werd derde voor Kevin Pauwels. Vincent Baestaens haalde het in de spurt voor Tom Meeusen.

Kevin Pauwels was niet zo blij na aankomst. ‘Het was mijn eigen schuld. Ik schoof weg in de bocht. Ik kon er niets meer aan doen. De ontgoocheling is redelijk groot. Ik zat er wat door op het einde.’

Jens Adams(derde): ‘Ik ben tevreden. Ik reed mijn eigen tempo en kon niet opschuiven. Maar een derde plaats is zeker en vast goed. Het ligt me wel hier. Vorig jaar tweede, nu derde.’

Uiteraard was Laurens Sweeck heel blij. ‘Vorig jaar was het hier mijn eerste, nu mijn derde. Ik doe al beter dan vorig jaar, toen ik twee keer won. Quinten reed een heel sterke wedstrijd. Het was zeker niet makkelijk. Je zag niet altijd waar je reed. Ik ben blij dat ik op het einde kon weg rijden. Het was wel echt cross. Nooit zoveel slijk gezien hier.’

Quinten Hermans glunderde ook na afloop: ‘Ik had direct door dat in het wiel rijden moeilijk was. Daarom ging ik op kop rijden. Ik kwam net dat tikkeltje te kort om te winnen. Ik moest net blijven rijden. Ik ben heel tevreden. Het was in eigen provincie en kort bij huis. Dan is zo’n prestatie altijd wel tof.’

Uitslag:

  1. Laurens Sweeck
  2. Quinten Hermans
  3. Jens Adams
  4. Kevin Pauwels
  5. Vincent Baestaens
  6. Tom Meeusen
  7. Philipp Walsleben
  8. Dieter Vanthourenthout
  9. Marcel Meisen
  10. Gianni Vermeersch

Foto’s: Marc Bluys