Lieze Crauwels stopt haar BMX carriere met trui Vlaams Kampioen

Lieze Crauwels stopt haar BMX carriere met trui Vlaams Kampioen

Lieze Crauwels begon in 2010 met BMX-en. Ze schreef zich eerst in als recreant en dat beviel haar dermate dat ze besloot om een vergunning te nemen bij de Wielerbond. Nu zes jaar later houdt zij het op een gepaste manier voor bekeken. Lieze is pas 22 maar besloot om haar carriere als BMx-er stopt te zetten daar waar ze ooit begonnen is. Namelijk op haar thuisparcours in Aarschot. Ze heeft haar wedstrijd aldaar afgesloten met het behalen van haar Vlaams Brabantse titel.

De reden waarom Lieze haar fiets aan de haak hangt, heeft te maken met twee aspecten. Ze is namelijk bezig aan haar laatste jaar Lichamelijke opvoeding en daar wil ze alles op alles voor zetten om dat met glans te behalen. Ook haar aanslepende knieblessure bleven haar tijdens de wedstrijden parten spelen.

Het was zondag dan ook een emotioneel afscheid voor haar. Ze bedankt dan ook met trots haar ouders, haar sponsors en zal zeker nog haar job als trainster blijven doordoen. Dus we zullen ze zeker nog op de wedstrijden zien verschijnen bij het Team Frits BMX Belgium.

We wensen Lieze alvast heel veel succes toe in haar verdere toekomst.

Bron : Lieze Crauwels

Publicatie : Nancy Aerts