Lille 24 november 2018

Lille 24 november 2018

Overduidelijke winst voor Suzanne Verhoeven. Zij reed solo naar de overwinning toe. Tweede plaats was voor Lise Van Wunsel

24 november 2018

Op het Parcours dat klaar was gelegd voor het Belgische Kampioenschap van de Amateurs/Masters/Aspiranten konden ook onze dames en nieuwelingen terecht op zaterdag. We mochten overwinning noteren van Senne Willems, Suzanne Verhoeven.

De dames en de nieuwelingen werden in het voorprogramma van het Belgische Kampioenschap van de Amateurs/Masters/Aspriranten gezet op zaterdag. Gelukkig dat deze organisatie hiervoor moeite hadden gedaan.

De dames mochten de spits afbijten om als eerste hun wedstrijd te betwisten in en rond de Lilse Bergen. Suzanne Verhoeven reed solo naar de overwinning toe. Ze voelde haar sterk en bouwde ronde na ronde een voorsprong uit. De tweede plaats was voor Van Wunsel Lise en de derde plaats ging naar Tinne Vermeiren. Ook Chloe Greenwood ging de verplaatsing aan en kwam aan de start bij de dames jeugd. De winst bij de jeugd ging naar Julie Roelandts. Zij klopte Mirthe Van den Brande en de derde plaats was voor Lotte Baele. Chloe Greenwood reed een matige wedstrijd en kwam als 8e over de streep. Ze had een achterstand van 4.38 op de winares.

Dan was het de beurt aan de nieuwelingen.Daar waren maar liefst 44 deelnemers ingeschreven en helaas voor drie rijders was de finish er niet bij. Daar was het uitkijken naar de prestaties van Seppe Laenen bij de eerstejaars nieuwelingen. Maar ook Milan Denys ging er van start. De winst bij de eerstejaars nieuwelingen ging naar Jarne Ceulemans voor Janssens Brent en de zoon van Arne Daelmans Brengt werd derde. Seppe Laenen reed een knappe wedstrijd in het zand van Lille en werd mooi vijfde. Milan Denys werd 22e.

Bij de tweedejaars nieuwelingen stonden er 32 deelnemers aan de start en ook voor drie rijders was de wedstrijd niet te volharden. Wel voor onze clubgenoot Senne Willems…. Hij reed van start tot finish aan de leiding en kwam nergens in de problemen. Hij was super content met zijn overwinning. Nu even wat rust inbouwen en dan weer alles zetten op het vervolg van het seizoen.

Noa Diels kwam ook aan de start. Hij mocht vanaf de tweede startlijn van start gaan. Het was bang afwachten hoe de rijders doorheen de eerste stroken van het parcours kwamen. Maar zoals bij de andere wedstrijden kwamen hier ook rijders ten val en werden er anderen tot stilstand gedwongen. Het was dus uitkijken of er geen van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team bij zaten. Gelukkig niet. We zagen dat onze jongens er goed doorheen waren gekomen. Noa Diels fietste een heel sterke wedstrijd. Hij kon al redelijk snel plaatsnemen op plaats twee. Vanaf halfweg wedstrijd begon hij foutjes te maken en dat kostte hem kostbare plaatsen om op het podium te staan. Hij werd knap vierde.

We mogen wel stellen dat wij als ploeg mooie dingen laten zien. Daarom ook een dank je wel aan Robert en Godelieve die elke week de verplaatsing maken voor de renners/rensters de mogelijkheid te bieden om hun op een warme plaats aan te kleden. Zij staan altijd klaar voor de goede zorgen voor de ploeg. Ook de rest van het bestuur stelt zich ten dienste van de renners/rensters.

Ook de ploegleiding is fier over zijn renners/rensters. Zij hebben in Lille enorm veel inzet gezien van alle deelnemers en zijn blij om met z’n team als geheel aanwezig te zijn.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap.