Lippelo – Nazareth – Moergestel – Troyes

Lippelo – Nazareth – Moergestel – Troyes

Lippenlo 09 december 2018

Ook de jongeren trotseerden de modder. Lore De Geest, Jana Van der Veken, Milan Van der Veken en de gebroeders Denys verplaatsten zich naar Lippelo om daar hun wedstrijd te rijden. Lore De Geest won bij de meisjes 

Lore De geest kwam uit bij de reeks jongens en meisjes 11 jaar. Ze waren met 18 aan de start en het was voor haar een mooie wedstrijd om te ploeteren in de modder. Ze kon haar krachten doseren en naar de overwinning rijden bij de dames. In het algemeen werd zij 11e van de18 deelnemers. Ze heeft wel te maken gehad met drie maal een valpartij waardoor zij telkens op achtervolgen aangewezen werd. Ze amuseerde zich enorm.

Foto : rijder zelf

Lars Denys mocht eens plaats nemen op de 1sterij. Had dan ook een goede start. Begon tijdens de wedstrijd wel last te krijgen van zijn opkomende verkoudheid en moest zo wat gas terug nemen. Hij werd nog knap 4de.

Foto : rijder zelf

Iljo maakte een hele goede start volgens dat hij als laatste naar de start mocht. Daarna wel terug gezakt, maar week na week zien we hem het beste van zichzelf geven. Hij werd 15de

Foto : rijder zelf

Nazareth

09 oktober 2018

De familie De Schoesitter kwam aan de start inNazareth. Ook zij kregen een pittig parcours onder de wielen geschoven. De wedstrijd in Nazareth werd verreden in een weide die er nog redelijk bij lag.Steven De Schoesitter kon zich naar een heel mooie tiende plaats rijden. Voor de dochter verliep het nog wat vlotter. Zij pakte haar tiende zegen van het seizoen. In het totaal mag Shanyl De Schoesitter terugkijken op 60 overwinningen over haar hele loopbaan. Dat het zeker nog niet de laatste is,daar zijn wij al zeker van…. Op naar de volgende.

Foto rijder zelf

Moergestel

09 oktober 2018

Chloe Greenwood maakte de oversteek naar Nederland om daar haar wedstrijd te gaan rijden in het plaatsje Moergestel. De weersomstandigheden waren perfect voor veldrijders. De dames kregen een pittig parcours onder de wielen geschoven. Chloë reed een perfecte wedstrijd en haar gevoel op de fiets tijdens de wedstrijd was OK. Elke wedstrijd zet zij stappen in de goede richting.

Foto : Femke Kuijpers

Troyes

09 december 2018

Mascha Mulder ging van start in Troyes in Frankrijk. Ze werd knap tiende na een sterke wedstrijd gereden te hebben. Je moet wel noteren dat ze vanuit de laatste plaats is moeten vertrekken. Ze was gevallen in de start en kwam op haar hoofd terecht. Daarvan moest zij even bekomen maar al gauw draaide zij de knop om en ging in een achtervolging waar je U tegen kon zeggen. Ronde na ronde haalde ze plaatsen in. Had zij dit niet mee moeten afrekenen dan had er meer ingezeten. Toch een mooie prestatie van haar na haar val.

Voor Suzanne Verhoeven was de verplaatsing naar het buitenland een topper.Ze werd achtste in Troyes. Het was voor haar een supermooi parcours. Niet al te lastig maar wel met een paar technische passages en schuine kantjes. Suzanne voelde haar goed en nam meteen de kopstart. Maar lang duurde het niet want de tegenstanders schoven haar als speren voorbij. Na een halve ronde maakte ze ook nog een valpartij waardoor ze voorin enkele plaatsen moest prijs geven. Na de eerste ronde kwam zij door in twaalfde stelling. Het was dus uitkijken om zo weinig mogelijk foutjes te maken en op te schuiven in de wedstrijd. En dat lukte haar nog…. Ze werd uiteindelijk achtste.