Loes Sels pakt de winst in Ardooie

Loes Sels pakt de winst in Ardooie

Op donderdag, 18 oktober 2018 vond in Ardooie de vierde edite van de Kermiscross plaats.  De tweede plaats was er voor Ellen Van Loy en de derde plaats ging naar Kathy Compton.

Onder een stralend zonnetje dat af en toe eens doorprikt werd door een wolkje gingen onze dames van start in Ardooie. Het was al vrij snel duidelijk want we kregen voorin een kopgroep van onder meer Loes Sels, Ellen Van Loy, Kathy Compton, Nikki Brammeier en Milwaukee Alphamotorhomes cycling rijdster Elle Anderson. Het tempo lag verschroeiend hoog en al snel moest Elle Anderson de kopgroep laten gaan. Dus was het aan de vier om te bepalen wie er de sterkste was.

Ook Nikki Brammeier voelde al gauw dat het tempo ook voor haar te hoog lag en verkoos om haar eigen tempo te rijden om zo een mooie plaats in de wacht te slepen. Dus werd er een trio voorin gevormd. Die elkaar heel goed konden vinden. Ieder op zich nam het werk voor haar rekening en zo bouwden zij een mooie voorsprong uit op een viertal rijders onder leiding van Elle Anderson. Verder zaten er ook Geerte Hoeke, Kim Van de Steen en Nikki Brammeier bij. Ook zij verstonden elkaar en hielden de achterstand vrij beperkt.

Twee ronden voor het einde vond Nikki Brammeier het welletjes en ging er alleen vandoor in de achtervolging. De andere drie moesten haar laten gaan. Voorin werd er niet getwijfeld. De Amerikaanse Compton probeerde een bommetje te gooien maar de andere twee dames waren alert. Het was dus wachten tot de laatste ronde om de teerling volledig te gooien. Loes Sels oogde goed en nam het initiatief aan de hellende strook. De anderen aarzelden een beetje en zo kreeg Loes Sels een kleine kloof op Ellen Van Loy en Kathy Compton. Het werd dus een eerste seizoensoverwinning voor de rijdster van Pauwels Sauzen Vastgoedservice. En of ze er blij mee was….. De tweede plaats ging naar Ellen Van Loy en Kathy Compton vervolledigde het podium.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Lindsey Ameye