Loes Sels pakt winst in Hasselt

Loes Sels pakt winst in Hasselt

Voor Loes Sels was de wedstrijd in Hasselt eentje om U tegen te zeggen. Ze wist dames als Ellen Van Loy die tweede werd en Alvarado die derde werd uit het wiel te rijden. Sterke wedstrijd van Loes Sels.

Hasselt was een wedstrijd waar vele grote namen voor pasten omdat zij een stage in het buitenland hadden ingepland. Zo was Sanne Cant afwezig door buitenlandse stage,  maar Katie Compton en Maud Kaptheijns. Laura Verdonschot verkoos eveneens voor een winterstage in het buitenland. Dat gaf natuurlijk de andere rijders de kans om ook eens vol voor hun kansen te gaan. In Hasselt was dit de ideale gelegenheid. Ellen Van Loy trok van bij het begin van de wedstrijd het hele peleton op een lint. Zo kennen we haar wel…. Van in het begin van de wedstrijd de beuk erin en dan kijken waar haar wagentje strandde. In de tweede ronde kreeg Ellen Van Loy een sterk rijdende Loes Sels op het wiel. Loes nam even de tijd om te herstellen maar voelde al vrij snel in haar wedstrijd dat zij de betere was. Een ronde later probeerde Loes Sels in de zandbak een versnelling te plaatsen.

Het bleek al meteen de juiste te zijn. Want Ellen Van Loy had niet onmiddellijk een antwoord klaar en moest Loes laten gaan. De achterstand bleef eigenlijk een hele cross hetzelfde. De kloof werd niet groter maar zeker ook niet kleiner. Ellen Van Loy besefte dat de vogel vliegen was en dat zij in Hasselt voor de tweede plaats reed. Celien Del Carmen Alvarado ging het gevecht voor de derde plaats aan met Karen Vanhestraeten voor de dichte ereplaatsen. Het was Alvarado die het laken naar zich toe haalde en als derde het podium op mocht.

 
Foto’s Marc Bluys

Publicatie : Nancy Aerts