Loris Rouiller pakt de winst bij de junioren in Namen

Loris Rouiller pakt de winst bij de junioren in Namen

We verwachten heel wat van onze Belgische rijders maar op de Citadel van Namen kregen we een ander beeld. Het was de Zwitser Loris Rouiller die zich als beste toonde. De tweede plaats ging naar Ryan Kamp. Derde plaats was voor Ben Tulett. Ryan Cortjens reed een superwedstrijd en kwam als vierde over de finish.

Met 69 deelnemers stonden ze aan de start. Het was uitkijken wat onze Belgische rijders uit hun mouwen konden schudden op deze zware omloop. We keken natuurlijk uit naar de prestaties van Jarno Bellens. Maar voor hem was het een mindere dag. Hij kreeg af te rekenen met twee keer materiaalpech waardoor de moraal een beetje verzwakte maar naar het einde van de wedstrijd kon hij zich herpakken en nog als 12e eindigen.

Voorin kregen we een mooie wedstrijd te zien van de Zwitser Loris Rouiller. Van bij het begin liet hij zien dat hij zich amuseerde op deze glibberige omloop. Hij putte vertrouwen ronde na ronde en nam de winst mee naar huis. Om de supporters te vermaken kwam hij na de finish nog even een wheelie doen. Dat viel natuurlijk in de smaak van de toeschouwers. Achter hem was het vooral strijd tussen Ryan Kamp, Ryan Cortjens, Ben Tullet en Sean Flynn. Maar Camp voelde dat er meer in de benen zat dan bij deze groep te blijven. Halfweg de wedstrijd ging hij eens aan de bouw schudden en liet hij de anderen achter. Dus mochten de andere medevluchters gaan uitmaken wie er mee op het podium mocht. Ben Tulett en Ryan Cortjens gaven ons eenzelfde indruk. Ze waren aan elkaar gewaagd. Het was diegenen die de minste fouten zou maken die mee op het podium zou staan. Het voordeel leunde over naar Ben Tulett. Toch kunnen we zeggen dat Ryan Cortjens aan een sterke remonte bezig is en dat we van hem nog mooie dingen gaan zien.

Publicatie : Nancy Aerts