Loris Rouiller wint in Hamme 29 november 2015

Loris Rouiller wint in Hamme 29 november 2015

De openingscross van de Nieuwelingen zorgde al voor een mooi spektakel voor de supporters. We kregen een Zwitserse rijder als eerste over de streep die luistert naar de naam Loris Rouiller. Onze Belgische Rijder Arno Van den Broek kwam als tweede over de meet en de derde plaats was voor Niels Vandeputte.

Over het loodzware parcours in Hamme mochten onze Nieuwelingen als eerste van start gaan om hun wedstrijd te betwisten. Zij mochten in het domein Meulenbroek vier rondes afwerken om dan te weten wie in de Kwadro Fladriencross te beste was van het pak. De Belgische rijders stonden heel gemotiveerd aan de start en verwachtten er veel van. Maar het was Loris Rouiller die de wedstrijd openbrak en samen met Luke Verburg  en Gerben Kuypers de wedstrijd op gang trokken. Zij waren de beste starters van het hele peloton. Ze hielden een strak tempo op. Het was uitkijken wie er al eerste de rol vooraan moest lossen. Het was Gerben Kuyers die de anderen moest laten gaan. Hij had er alles aan gedaan om zo lang mogelijk mee te gaan bij de koplopers maar het tempo werd zo hoog gehouden dat de laatste ronde voor hem teveel was.  Hij zakte weg en kwam uiteindelijk als zevende over de eindmeet.

De twee koplopers moesten het dan maar gaan uitvechten in de laatste ronde. Op de zware omloop was het niet gemakkelijk om een juiste tactiek te vinden om je tegenstander te verschalken. Maar de twee waren aan elkaar gewaagd. Het zou dus een zeer spannende strijd worden. Toch was het de Zwitserse rijder Loris Rouiller die nog over de beste benen beschikte en de winst naar zich toe trok. Anro Van den Broek en Niels Vandeputte mochten het in een spurt uitmaken wie twee en drie werd. De tweede plaats werd bemachtigd door Arno en de derde plaats ging naar Niels.

Luke Verburg, die de wedstrijd mee open brak, was de pechvogel van de dag. Hij kreeg in de laatste ronde nog af te rekenen met materiaalpech en zag zo zijn strijd voor de tweede plaats in sneeuw voor de zon wegsmelten.

CH