Lucinda Brand stak er kop en schouders bovenuit in de modder te Boom

Lucinda Brand stak er kop en schouders bovenuit in de modder te Boom

Het was het decor van Tommorowland in Boom waar de dames hun wedstrijd van de Superprestige mochten afwerken. Geen maat stond er op de wereldkampioene Lucinda Brand. De tweede plaats was voor Inge van der Heijden en Denise Betsema werd nog knap derde na een lange inhaalwedstrijd met problemen met haar schoen.

Het was voorzichtigheid inbouwen op de glibberige omloop in de Schorre te Boom. De dames namen een matige start en Inge van der Heijden kon het hele peleton op sleeptouw nemen. Ze mocht van haar concurrenten tijdens de eerste twee ronden rustig haar gangetje gaan en de wedstrijd op zijn punt zetten.

Maar in de derde ronde was het genoeg geweest. Lucinda Brand die een matige start had genomen kwam onder stoom te staan en zette daarmee haar concurrenten onder druk. Door deze druk maakte Inge van der Heijden een slipper en was de wereldkampioene alleen op pad. Het werd een soloslim van de wereldkampioene. Op haar eigen tempo kon ze haar hele wedstrijd goed naar haar hand zetten en zonder al te veel problemen kon zij een vierde zege pakken in de Superprestige.

Voor de andere podiumplaatsen was het nog strijden tot het bittere einde. Jammer voor Denise Betsema die door een verplichte schoenwissel wat achterop kwam te zitten. Maar ze liet het niet aan haar hart komen en vocht zich terug in de podiumplaatsen. Helaas voor haar was de wedstrijd net één ronde te kort of ze had de tweede plaats ook nog kunnen opeisen. Het was voor Inge van der Heijden die een mooie wedstrijd reed in De Schorre in Boom.

stand Superprestige vrouwen 2021-2022
1.Lucinda Brand (Ned)71 punten
2.Denise Betsema (Ned)68
3.Annemarie Worst (Ned)65
4.Inge van der Heijden (Ned)53
5.Yara Kastelijn (Ned)41
6.Aniek van Alphen (Ned)41
7.Manon Bakker (Ned)34
8.Marion Norbert Riberolle33
9.Sanne Cant32
10.Ceylin Alvarado (Ned)31

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Jo Pijpops en Luc Wilms