Lucinda Brand verlengt Nederlandse titel

Lucinda Brand verlengt Nederlandse titel

Lucinda Brand heeft haar Nederlandse titel verlengd bij de dames elite. Ze haalde het met tiental seconden voorsprong op Marianne Vos en Maud Kaptheijns. Denise Betsema werd vierde.

Lucinda hield de strijd om de felbegeerde nationale kampioenstrui solo af te sluiten, waardoor ze twee nationale kampioenschappen in twee jaar tijd won.

Na het ophalen van haar nieuwe trui vertelde Lucinda ons dit: “Het was een zware race vandaag – de eerste twee ronden waren hard, maar niet vol gas. Ik kon zien hoe iedereen in het veld was. In de derde ronde probeerde ik te versnellen op het eerste stuk bergopwaarts, gevolgd door twee korte, steile beklimmingen en ik kreeg al een kleine pauze. Marianne kon me volgen dus was nog een zware klus om haar te verslaan. In de volgende ronden hield ik de druk hoog en was ik net iets sterker dan zij. Toen ik een klein gat kreeg, hoefde ik alleen maar op de fiets te blijven zitten en geen fouten te maken. Ik ben super blij dat ik de nationale titel kan behouden en kijk er naar uit om de trui weer te dragen.

Team Sunweb coach Hans Timmermans zei: “Het was een geweldige prestatie van Lucinda vandaag, en het was een goede strijd zoals verwacht. Ze was in staat om druk te blijven uitoefenen op haar concurrenten en uiteindelijk was ze de sterkste.’

Marianne Vos

Verslag en foto: Bart Knops