Lukas Baum is wereldkampioen junioren

Lukas Baum is wereldkampioen junioren

ava

De Duitser Lukas Baum heeft de wereldtitel bij de junioren behaald, nadat hij eerer dit seizoen al Europees kampioen werd. Hij versloeg de Canadees Peter Disera en de Italiaan Gioele Bertolini. Onze landgenoot Mathieu Dehaeze werd 24 ste. Na een valpartij na de start, stond hij voor een onmogelijke opdracht.

Lukas Baum stak dadelijk het vuur aan het lont. Na de eerste ronde had hij al een kleine voorsprong op de Fransman Raphaël Gay, de Canadees Peter Disera, de Duitser Georg Egger en de Tsjech Jan Vastl.

Na de tweede ronde viel Gay vooraan door een lekke band weg. Inmiddels had Baum al bijna driekwart minuut voorsprong op Bertolini.

Halfkoers was de voorsprong van Baum terug gelopen tot een halve minuut. Maar in de slotronde liep het weer op tot 50 seconden. Disera was tweede en behield die positie.Bertolini pakte brons en zijn tweede WK-medaille.

Mathieu Dehaeze had geen goede startpositie, maar hij vocht toch goed terug. Hij werd uiteindelijk toch 24 ste. Noorderbuur Kjelle van den Boogert reed een constante race om als dertiende te eindigen. Milan Vader gaf op in de derde ronde.

Top tien heren junioren:

1. Lukas BAUM (Dui) in 1:20:06

2. Peter DISERA (Can) +0:42

3. Gioele BERTOLINI (Ita) +1:02

4. Raphael GAY (Fra) +1:07

5. Jan VASTL (Tsj) + 1:13

6. Erik Sverdrup AUGDAL (Noo) +1:46

7. Georg EGGER (Dui) +1:54

8. Hugo PIGEON (Fra) +3:14

9. Philipp BERTSCH (Dui) +4:8

10. Andrin BEELI (Zwi) +4:48
…

13. Kjell VAN DEN BOOGERT (Ned) +5:50

24. Mathieu DEHAEZE (Bel) +8:04

DNF Milan VADER (Ned)