Maak kennis met de Schinderhannes Mountainbike marathon in Emmelshausen

Maak kennis met de Schinderhannes Mountainbike marathon in Emmelshausen

De tweede marathon waarvoor we kaarten gaan verloten is de Schinderhannes Marathon in Emmelshausen. Let wel: alleen betaalde deelnemers van de Sebamed MTB Series loten mee!
Ook hiervoor vroegen we aan verschillende marathonrijders wat zij nu werkelijk van Emmelshausen vinden.

Hans-Jürgen Hoven vindt deze marathon een absolute must. Hij spreekt van een top evenement, een goede organisatie en een top parcours. Helaas gaat hij in 2018 niet deelnemen.

Philippa Mohr, de winnares 2017 bij de U17dames in de Sebamed MTB Series, kent de marathon enkel nog van de kidsraces en verheugt zich erop om dit jaar de funstrecke te mogen rijden. Maar over de kidsraces was zij erg te spreken. Voor de rijders, welke van veraf komen wellicht raadzaam om voor de kids de fietsen mee te nemen!

Søren Nissen weet zich nog te herinneren dat dit zijn eerste mountainbikemarathon ooit in Duitsland was. Ook Leander Hamelink en Ramses Bekkenk weten dit nog al te goed. Ramses stelde vooraf aan Leander de vraag, wat het voor een marathon was en wie er aan de start stond. Leander zijn antwoord was: het is een leuke marathon, maar zelfs ik heb al eens gewonnen, dus je kunt met gemak winnen. Beide kenden Søren enkel als wielrenner, laat staan dat ze wisten dat hij juist die marathon had uitgezocht om eens de mountainbike te proberen. Ramses haalde na de wedstrijd ook direct verhaal bij Leander, want er zat toch wel een hele snelle rijder bij die dag en wel iemand die op dat moment nog niet bekend was in het mountainbike-wereldje: Søren Nissen. Søren vindt het een gave marathon, welke goed georganiseerd is en hij is nog vaak terug geweest in Emmelshausen na zijn mountainbikeprimeur op Duits grondgebied.

Ook de Nederlandse oud-bondscoach Jan Weevers zien we regelmatig aan de start in Emmelshausen. Hij houdt van de vele afwisselingen in het parcours in combinatie van de mooie finale van deze wedstrijd.

Een mooie wedstrijd, met een organisatie aangevoerd door de plaatselijke bakker. De bakker is zelf regelmatig op de mountainbike te vinden en hierdoor ook bekend met wat een mountainbiker nu werkelijk zoekt. De gehele organisatie bestaat vrijwilligers uit het dorp en de gehele omgeving. Echter dit is in zijn geheel niet te merken, want aan alles wordt gedacht, het ontbreekt je als rijder en publiek aan niets! Zo zie je, passie en inzicht kunnen een heel mooi event neerzetten. Wil jij ook deelnemen en een start voor jou en je fietsmaatje winnen? Meer info over de marathon is te vinden op de website van MTB Emmelshausen, of kijk op de website van de Sebamed MTB Series.

Tekst en foto: Eline Linssen