Machtsontplooiing van Lechner en Compton maar Cant pakt jubileumwinst in Zolder

Machtsontplooiing van Lechner en Compton maar Cant pakt jubileumwinst in Zolder

Lechner en Compton deden een machtontplooiing maar Sanne Cant zette de puntjes op de i door een jubileumwinst (100ste zege) op haar naam te schrijven. Compton werd tweede voor Lechner.

Sanne Cant startte in Zolder als leidster in de Wereldbeker. Ze heeft een riante voorsprong op haar naaste achtervolgers. We stonden aan de start en zagen gespannen gezichten aan de startlijn. Ze hadden dit keer een voordeel want de wind stond pal in de rug. Marianne Vos langs het kantje gevolgd door Ellen Van Loy, Sanne Cant en de rest van de groep. Het was een pittige omloop daar in Zolder. Door de neerslag lag het er wel wat zwaarder bij dan men had gedacht. Sanne Cant drukte meteen haar stempel op de wedstrijd. Op de Sacramentsberg nam Van Loy het over. Het tempo was niet hoog genoeg want voorin troepte alles weer samen. Kaptheijns matig gestart kwam ronde na ronde in haar wedstrijd en schoof op. Maar door de druk op zichzelf te leggen maakte zij ook wat foutjes die afgestraft werd door een schuiver. Er kwamen hier en daar al wat kloofjes in het peleton. De Boer had een mindere start en kwam nooit voorin voor. Brand vond haar tempo en zette zit voorin.

Het was ronde na ronde een verschuiving aan de kop van de wedstrijd. Ieder op zich probeerde weg te rijden van de concurrenten. Maar dit was geen gemakkelijke opgave. Sanne Cant sprong goed om met haar krachten en controleerde eigenlijk de hele wedstrijd.

In de vierde ronde vond ze het welletjes en schoof door naar de kop van de wedstrijd. Compton en Lechner waren de coming lady’s. Ze probeerden de wereldkampioene onder druk te zetten. Maar deze laatste panikeerde op geen enkel moment.  Met z’n drieën gingen ze de laatste ronde in. Cant in derde positie. Haar moment afwachtend…..Compton trok de wedstrijd op gang en Lechner anticipeerde. Voor Cant was het wachten tot de technische passage om daar haar troeven op tafel te leggen. En dat deed ze ook… Ook al probeerden de twee andere dames het haar te beletten. Sanne Cant was de enige dame die met gemak de laatste heuvels op kon rijden en dat gaf haar vleugels naar de 100e overwinning toe.

Daguitslag :

  1. Sanne Cant
  2. Katie Compton
  3. Eva Lechner
  4. Pauline Ferrand Prevot
  5. Marianne Vos
  6. Lucina Brand
  7. Laura Verdonschot
  8. Ellen Van Loy
  9. Maud Kaptheijns
  10. Jolanda Neff

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys en Bart Knops