Magdelijns, Aiko Gommers, Jan-Viktor Vranckx zijn de nieuwe Vlaamse kampioenen in de BMX

Gent was the place to be voor het Kampioenschap van Vlaanderen voor de BMX rijders/rijdsters. Onder het goedziend oog van de commissarissen werden de wedstrijden mooi afgewerkt. Het weer zat mee en de supporters konden een mooi staaltje BMX bekijken.

Bij de Men Elites was er niks te doen aan de overmacht van Wannes Magdelijns. Hij won met gemak zijn reeksen en liet in de finale ook zien dat hij oppermachtig is dit seizoen. Jan-Viktor Vranckx was de genaakbare tweede en dat was ook zijn plaats in de finale al behaalde hij de titel bij de Junior Elites. De derde plaats was voor Thomas Willems die ook een mooie wedstrijd afwerkte in Gent.

Bij de girls 17 jaar en ouder kregen we maar vier dames aan het starthekke. De zusjes Gommers mochten het weer onder elkaar uitmaken wie er dit jaar Kampioen van Vlaanderen zou worden. Aiko Gommers liet een 2-1-1 in de reeksen optekenen en in de finale was zij de snelste van het pak waardoor zij de titel op haar palmares kon schrijven. De tweede plaats was voor haar zus Robyn Gommers en Karo Vertessen werd knap derde. Helaas voor Valerie Vossen viel zij net naast het podium.

Joffrey Wouters is de heerser bij de boys 17 jaar en ouder. Ook al deed streekgenoot Dennis Steemans er alles aan om in het wiel van Joffrey te blijven. Maar het lukte hem niet om hem ergens voorbij te gaan. Robbe Verschueren werd derde voor BMX Emotion Team.

Lotte Wolfs pakte in de reeksen de winst bij de girls 15/16 jaar en dat herhaalde ze opnieuw in haar finale. De titel was voor haar weggelegd. De tweede plaats ging naar Mailika Claessens en de derde plaats was voor Merel Van Gastel.

Bij de boys 16 jaar kregen we een vlekkeloze overwinning voor Dieter Brouns. Hij mocht de trui van Vlaams Kampioen over zijn schouders leggen. De tweede plaats was voor Thibaut Van Laere en Ilias Akkermans kreeg het nog aan de stok met Donnelly Lambrichts voor de derde plaats. Helaas voor de rijder uit Beringen Donnelly was het net niet en moest hij tevreden stellen met een vierde plaats.

Bij de boys 15 jaar is Gianni Terryn de nieuwe Vlaamse Kampioen. Hij nam in alle reeksen de winst en ook de halve finale en finale kon hij zonder problemen naar zijn hand zetten. Yorgi ‘Bear’ Piccart was een mooie nummer twee en het podium werd vervolledigd door Rune Roefs.

Bij de girls 13/14 jaar mocht de tweede Wolfs de trui om haar lende dragen. Dit keer was het Lore die mocht schitteren. Sanne Lumbeeck werd tweede en Dieuwke Heyvaert werd derde.

Weinig opkomst bij de girls 13/14 jaar. Maar met z’n tweetjes moesten ze strijden om de titel. Dit keer was het Lotte De Tant van Halle die zich als Vlaams Kampioen naar de finish mocht rijden. De tweede plaats was voor Yana Verhoeven.

Axl Bosch komt onder stoom te staan. Hij werd bij de boys 14 jaar de nieuwe Vlaamse Kampioen in de club van Circuit Zolder. De tweede plaats was voor zijn clubgenoot Dries Brouns en de derde plaats ging naar Geoffrey De Wit.

Er is geen kruid gewassen tegen Noë Erlich. Elke wedstrijd weet hij op een voortreffelijke manier naar zich toe te halen. Dus ook in Gent was er geen tegenstand voor hem. Vince Van Doorselaer en Unique Everts deden er alles aan maar moesten tevreden zijn met een tweede en derde plaats.

Bij de girls 11/12 jaar toont Anouck Verweij dat ze nog steeds bij de top behoord. Ze wist iedereen mooi het nakijken op te leggen en de titel van Vlaams Kampioen mee naar Vlijtingen te nemen. De tweede plaats was voor Fleur De Tant en het podium werd vervolledigd door Tess Kofler.

Elias Hellebooge deed de supporters van Offroadclub BMX 2000 Dessel juichen. Hij nam de titel voor Thijs Wijnants en Lou Van Camp.

Ryu Demeyser nam voor Circuit Zolder de titel mee bij de boys 11 jaar. Jamie Dosquet van Peer was tweede en Michiel Leten van Ravels mocht als derde naar het podium.

Bij de meisjes 9/10 jaar was de overwinning voor Diete Demeeste van Top Gear Team BMX. De tweede plaats was voor oesie Campaert van de Wizard BMX en Jelthe Verheyen nam voor PMC Cycling de derde plaats in.

Bij de boys 10 jaar was het Gust Lenaerts die voor Frits BMX de titel naar zich toe haalde. De tweede plaats ging naar Bent Van Avondt voor BMX Bekaf Aarschot en de derde plaats was voor Tyas Hoste van Keerbergen.

Rune Vansummeren liet voor Fair play riders Pelt de winst noteren bij de boys 9 jaar. Hij was Oliver Wyns te snel af en Dries Dyck van BMX Bekaf Aarschot kon zich naar de derde plaats fietsen.

Girls 7/8 jaar was Julie An Grande van BMX STars de beste vrouw op het parcours. Zij kon Laïs Van Roy uit Dessel verstoten naar de tweede plaats en de derde plaats ging naar Lisse Torfs.

Bij de boys 8 jaar kregen we een rijder uit de MTB classe op het hoogste schavotje. Noah De Carne voor MTB Team Switch nam de Vlaamse trui in ontvangst. De tweede plaats was voor Jens Leirs uit Westerlo en het podium werd vervolledigd door Sebas Van Hout van Ravels

De jongste categorieën kregen we bij de boys 7 jaar winst voor Guillam Tempels van Blegny, bij de girls 5/6 jaar was het Julie Wuyts die mocht zegenvieren, bij de boys 5/6 jaar was Dungey Meyvis van de Wizards de beste.

De laatsten in de rij maar die hun wedstrijd als eersten mochten afwerken waren onze cruisers. Bij de cruisers 40 jaar en ouder kroonde Tonny Strobbe zich tot nieuwe Vlaamse Kampioen, Roy Van Aken deed hetzelfde maar dan in de classe cruisers 30/39 jaar en bij de cruisers 17/29 jaar was het Robbe Verschueren die de titel pakte. Bij de cruisers 16 jaar en jonger was het Minthe Wouters-Sels die de titel pakte en bij de cruisers Girls was het Thessa Van Saen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf-BMX Pictures Belgium