Marianne Vos legt focus op mountainbiken.

Marianne Vos legt focus op mountainbiken.

Marianne Vos laat in een persbericht weten dat haar focus het komende jaar richting Rio op het mountainbiken ligt. Ze wil Worldcup wedstrijden rijden en trachten om zich via die wedstrijden te kwalificeren is het grote doel. Alleen de Europese Spelen in Bakoe en het WK in de Verenigde Staten staan op het weg programma.

Marianne Vos is één van de belangrijkste vrouwen in het wielrennen en het cyclocrossen? Gaat ze op deze manier ook meer belangstelling trekken richting het mountainbiken of is er alleen belangstelling voor haar ding.
Eerlijk gezegd kan ik het alleen maar toejuichen dat Marianne Vos naar het mountainbiken toekomt en ook alle wereldbekerwedstrijden rijdt.
En komt er meer pers voor het mountainbiken in zijn geheel ?
Vragen die nog open liggen en pas beantwoord worden als Marianne Vos ook op andere wedstrijden in Nederland of net daarbuiten acte de présence geeft.

Laten we het hopen dat het mountainbiken nu ook de belangstelling krijgt die het verdiend en dat een van de beste fietsende vrouwen ter wereld het biken naar een hoger niveau tilt, zowel op sportief vlak als in de media.

Jan van Dijk