Maris Strombergs en Manon Valentino winnen EK round 3 in Tsjechië

Maris Strombergs en Manon Valentino winnen EK round 3 in Tsjechië

ava

Olympisch kampioen Maris Strombergs(Elite Men) en Manon Valentino(Elite Women) hebben de derde EK ronde in het Tsjechische Pardubice gewonnen. Onze landgenoten deden het verre van slecht. Een zesde plaats voor Laurens Stevens bijd de Junior Men en de overwinning van Koen Van Duffel bij de Cruisers 45+ waren ondermeer de uitschieters.

Bij de elite men zegevierde Olympisch kampioen Maris Strombergs dus voor zijn landgenoten Edzus Treimanis en Toms Mankus.

De Françaises deden het dan weer goed bij de Elite Women. Manon Valentino pakte de zege voor de Litouwse Vilma Rimsaite en de Française Eva Allouid.

Bij de Junior Men won de Fransman Amidou Mir voor Romain Mahieu en de Noor Tore Navrestad. Onze landgenoot Laurens Stevens werd knap zesde.

De manche bij de Junior Women werd gewonnen door de Française Sandie Thibaut voor de Duitsse Sarah Sailer en Roude Ancelot.

In de Challenge categorie haalden we 8 finaleplaatsen : Koen Van Duffel won bij de cruisers +45. Wannes Magdelijns won bij de boys 9/10.  Nico Van Dartel (masters) en Karo Vertessen (girls 15/16) werden telkens vierde. Thomas Jamar werd vijfde en Thibaut Stoffels zesde bij de boys 11/12.  Een zesde plaats was weggelegd voor Jonas Ruyters bij de cruiser 15/16 en een zevende plaats voor Mathijs Verhoeven bij de boys 15/16.

Met dank aan Michel Vermeiren