Mathieu pikt zegeruiker weer op in Kruibeke : reactie van Mathieu Van der Poel zelf

Mathieu pikt zegeruiker weer op in Kruibeke : reactie van Mathieu Van der Poel zelf

Na zes opeenvolgende overwinningen en een tweede plaats in Ronse wist Mathieu van der Poel in Kruibeke zaterdag zijn zevende zege van het seizoen te pakken. Onder een stralende – en warme – zon trok Mathieu na enkele ronden het gashendel open. Van Aert bleef een tijdlang hangen op een zevental seconden, maar dan brak de veer bij de Belg.

”Dat ik niet sneller uitliep, was een beetje vervelend”, aldus Mathieu. “Maar uiteindelijk kon ik de kloof toch uitdiepen. Het gevoel was beter dan in Ronse vorige week, maar de hoogvorm van in Amerika heb ik nog even niet te pakken. Maar gek is dat niet. De voorbije weken heb ik namelijk stevig getraind.”

Het resultaat doet het niet meteen vermoeden, maar ook Tom Meeusen kan terugblikken op een goeie dag in Kruibeke. Tom stond al vroeg in de eerste ronde stil met een materiaalprobleem, sprong zowat als laatste weer op zijn fiets en begon aan zijn inhaalrace. Een flink uur later kwam Tom alsnog als 13e over de finish. Philipp moest op zijn beurt vrede nemen met plek 18.

Bron : Beobank Corendon Cycling PB

Publicatie : Nancy Aerts