Mathieu van de Poel outstanding in Hoogerheide

Mathieu van de Poel outstanding in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze de wereldbekercross in het Nederlandse Hoogerheide gewonnen . Meteen zijn eerste seizoenszege bij de profs. Zijn naaste belager op het WK, Wout van Aert werd tweede net voor een gedreven Gianni Vermeersch.

Je kon er al niet meer omheen de laatste paar weken maar nu helemaal niet meer. Mathieu van der Poel legt zeer nadrukkelijk zijn kanditatuur neer voor de regenboogtrui in Tabor. De internationale elite word in Hoogerheide tijdens zijn thuiswedstrijd even helemaal op een hoop gereden en volledig gedeklasseerd. Geloof me: excuses worden niet aanvaard en iedereen was er.

Wout van Aert is samen met Mathieu uiteraard de te kloppen man, maar liet in Hoogerheide een twijfelachtige indruk achter . Direct op zijn adem trappen was hem toch niet goed bevallen. Maar ik kreeg gedurende de wedstrijd meer het gevoel dat Wout een beetje temporiseerde om Jens Adams een dienst te bewijzen voor een kwalificatie voor Tabor. Tom Meeusen nam een kopstart. Hij was misschien niet helemaal hersteld van alle commotie rond hem.

 

Lars van der Haar , maakte aanvankelijk ook mee de koers. Maar moest passen na de aanval van Mathieu van der Poel, die zijn voorsprong elke ronde uitdiepte. Alsof hij nooit iets anders heeft gedaan. Gianni Vermeersch ziet kans om vandaag 3 keer boven zichzelf uit te stijgen en gaat uiteindelijk de 3 de plaats op eisen en stelt hier zijn route naar Tabor veilig.

 

Tim Merlier is na gisteren de jammerlijke verliezer van zijn plaats in Tabor, maar ziet toch kans om voor Jens Adams te eindigen en verzaakt zijn plicht zeker niet in Hoogerheide. De wedstrijd viel 3 ronden voor het einde in zijn definitieve plooi als Wout van Aert toch op zoek gaat naar Gianni Vermeersch en hem passeerde en alsnog de tweede plaats op eist. Kevin Pauwels die zonder al te veel inspanningen de 4 de plek opeist en a.

Uiteindelijk neemt Lars van der Haar de 5 plaats in beslag en stelt zijn 2 de plaats in het WB klassement veilig. Corne van Kessel eindigde als derde in het eindklassement van de WB.

Francis Mourey eindigde als zevende, net achter Sven Nys die ook zondag wel zijn ding gaat doen.

 

Uitslag :

  1. Mathieu van der Poel
  2. Wout van Aert
  3. Gianni Vermeersch
  4. Kevin Pauwels
  5. Lars van der Haar
  6. Sven Nys
  7. Francis Mourey
  8. Tim Merlier
  9. Jens Adams
  10. Julien Taramarcaz

 

Jan van Dijk