Mathieu van der Poel aan de start in Meulebeke en Ronse

Mathieu van der Poel aan de start in Meulebeke en Ronse

We hebben er lang moeten op wachten maar tijdens het weekeinde van 6-7 oktober 2018 is dan zover. Dan zullen we Mathieu van der Poel aan het werk kunnen zien in het veld. Hij komt aan de start in de Berencross te Meulebeke en de dag nadien zal hij te zien zijn in de GP Mario De Clerq te Ronse.

Mathieu van der Poel liet de wedstrijd in de Verenigde Staten aan zich voorbij gaan maar zal zich tijdens de volgende week wel van zijn beste kant laten zien. Het heeft hem goed gedaan om even wat rust in te bouwen en op zijn gemak te concurrenten te bestuderen. Hij zag dat Toon Aerts in goede vorm is en dat de wereldkampioen Wout van Aert wat minder is maar dat boeit hem niks.

Mathieu van der Poel heeft er zin in en kijkt met grote verwachting af om zich met zijn naaste concurrenten te meten. Wat hij percies moet verwachten is voor hem een groot vraagteken maar hij wil er in elk geval alles aan doen om een mooie strijd te verzekeren. Of dat met winst is, lijkt een vraagteken. Er zijn dit jaar een paar wedstrijden die aangestipt zijn in de agenda van Mathieu van der Poel en daar wil hij dan schitteren. Eéntje dat hoog aangeschreven is, is het Wereldkampioenschap. Dat is dit jaar het grote doel dat de Nederlander voor zichzelf heeft opgelegd. Hij hoopt dat het dit jaar gaat lukken. Het vertrouwen om dit doel te behalen is althans groot.

Of we de tweestrijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het openingsweekeinde van Mathieu mogen verwachten, is een open vraag. Wout van Aert heeft niet de gemakkelijkste periode achter de rug en dat speelt natuurlijk ook mee op zijn prestaties in het veld. Hoe het zal aflopen met zijn verhaal ligt in de handen van de rechter. We kijken alvast uit naar zijn eerste wedstrijd in Meulebeke.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto :  Marc Bluys