Mathieu van der Poel demonstreert in GP Sven Nys in Baal

Mathieu van der Poel demonstreert in GP Sven Nys in Baal

Mathieu van der Poel heeft er weer een grote demonstratie van gemaakt in de GP Sven Nys in Baal. Hij duldde Wout van Aert nog tot bijna halfkoers, maar begon dan aan de modderrace. van Aert moest vrede nemen met de tweede plaats. Corné van Kessel klopte ploegmaat Toon Aerts voor de derde podiumplaats. De Europese kampioen is al eindwinnaar in de DVV Verzekeringen Trofee met meer dan zeven minuten voorsprong op Toon Aerts en Wout van Aert.

Lars van der Haar, uit met een virus en Klaas Vantornout, opnieuw last van de pols, startten niet. Laurens Sweeck was wel de snelste maar na de eerste ronde waren Mathieu van der Poel en Wout van Aert al weg. Sweeck en aanvankelijk ook Toon Aerts probeerden de schade te beperken. In de tweede ronde kwam deze laatste ten val en moest vooraan afhaken.

Bijna halfkoers trok Mathieu van der Poel even door en had meteen een kloof van 18 seconden op Wout van Aert. Laurens Sweeck volgde nog als derde al op een minuut. Ploegmaten Aerts en van Kessel kwamen door als vierde en vijfde.  Jens Adams was zesde. Marlux-Bingoal ploegmaten Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout en Tom Meeusen zaten net in de top tien.

Met nog twee ronden viel Michael Vanthourenhout zwaar bij het springen over de balken en bezeerde hierbij zijn ribben. Vooraan bleef de situatie onveranderd. Mathieu van der Poel maakte er ware demonstratie van.  Wout van Aert reed voor de tweede plaats. Voor de derde plaats streden ploegmaten Aerts, van Kessel en Sweeck.

Op zijn nieuwe Canyon  en zijn nieuwe shirt van Corendon-Circus reed de Europese kampioen weer vlot naar de overwinning. Wout van Aert viel nog in de finale en kwam op bijna een minuut binnen. Toon Aerts en Corné van Kessel spurtten nog voor de podiumplaats. Laatstgenoemde klopte zijn ploegmaat. Laurens Sweeck werd vijfde.

Uitslag:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Wout van Aert
  3. Corné van Kessel
  4. Toon Aerts
  5. Laurens Sweeck
  6. Kevin Pauwels
  7. Tom Meeusen
  8. Jens Adams
  9. Gianni Vermeersch
  10. Wietse Bosmans

Foto: Marc Bluys