Mathieu van der Poel domineert in wereldbeker Hoogerheide

Mathieu van der Poel domineert in wereldbeker Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide gedomineerd. De Europese kampioen is klaar voor het WK, zoveel is zeker. Maar wereldkampioen Wout van Aert is dat ook. Hij kon de kloof op de Europese kampioen beperken en eindigde op acht seconden. Derde werd Michael Vanthourenhout voor Laurens Sweeck. Kevin Pauwels antwoordde met de benen op zijn niet-selectie en eindigde vijfde. De wereldbekereindzege was al binnen voor van der Poel. Tweede werd Wout van Aert en derde Toon Aerts.

Door de dominantie van de Nederlandse kampioen is het wedstrijdverhaal eigenlijk snel verteld. Hij had aanvankelijk een kleine voorsprong op het duo Sweeck-Vanthourenhout. Wout van Aert volgde verderop doordat hij zijn start miste.

Maar van Aert kon dan op de tweede plaats postvatten en begon zo aan een seconden spel met van der Poel. De voorsprong van de Nederlander was nooit groot. Misschien spaarde hij al krachten voor volgende week? In ieder geval belooft het een tweestrijd te worden. De strijd voor het brons wordt spannender. Ook vandaag was dat zo voor de derde plaats.  Sweeck en Vanthourenhout gingen samen de laatste ronde in en uiteindelijk was het laatstgenoemde die het podium op mocht.

Jammer dat Kevin Pauwels niet naar Valkenburg mag. Want hij bewees met een vijfde plaats in conditie te zijn om mee te spelen. Tim Merlier werd zesde voor Toon Aerts, David van der Poel, Lars van der Haar en Michael Boros. Quinten Hermans werd elfde.

Uitslag:

 

Eindstand wereldbeker:

Foto’s: Marc Bluys