Mathieu van der Poel grandioos in Koksijde

Mathieu van der Poel grandioos in Koksijde

Mathieu van der Poel heeft op magistrale wijze de wereldbekerveldrit in Koksijde gewonnen. De wereldkampioen versloeg met voorsprong onze landgenoten Laurens Sweeck en Toon Aerts.

Mathieu van der Poel werd opgehouden door een val bij de start na de eerste bocht.

Juist één ronde had de wereldkampioen nodig om terug vooraan te komen en direct de leiding te pakken. Quinten Hermans, Laurens Sweeck, Toon Aerts en co waren op achtervolgen aangewezen.

Hermans volgde halfkoers op een halve minuut met in zijn zog zijn ploegmaten van Kessel, Aerts en van der Haar en vreemd in de bijt, Laurens Sweeck.

Het wereldkampioenfestival ging verder en de vijf achtervolgers reden hun tanden stuk op de suprematie van de Europese-en wereldkampioen.

In de slotronde reden Sweeck en Aerts naar de podiumplaatsen.

Mathieu van der Poel gaat in december nog op stage en maakt zich over de wereldbekerranking geen zorgen. ‘Ik heb daar niks meer te verdedigen.’ Over het feit dat hij nu de beste aller tijden is, wil hij zich niet uitspreken.’Ik meng me niet in die discussie. Ik kan dat moeilijk van mezelf zeggen, ‘aldus de wereldkampioen.

Quinten Hermans werd mooi vijfde: ‘Tevreden, maar jammer als je er zo dicht bij bent. Mooi weekend, wel. Gisteren werd ik derde, dus dat heb ik goed verteerd. Ik vertrek morgen twee weken op stage in Spanje. Want ik rijd de DVV trofee toch niet. Ik kan wat ontspannen en goed trainen. Ik hoop dan te anticiperen. Want ik kom de dag voor Essen naar huis en dan hoop ik voor Zonhoven goed te zijn. Daarna komen twee moeilijke maanden, waar het moeilijk zal zijn om te trainen en te rusten. Na nieuwjaar hoop ik voor mijn nieuwe ploeg goed te presteren. We hebben donderdag een beetje teamdag gehad en het viel goed mee. Het was plezant om nieuwe mensen te ontmoeten en een andere omkadering te hebben. Wanty is wel echt een familiaal team en dat vind ik wel belangrijk, ‘besluit Quinten.

Top tien:

  1. Mathieu van der Poel(Ned)

2. Laurens Sweeck(Bel)

3. Toon Aerts(Bel)

4. Lars van der Haar(Ned)

5. Quinten Hermans(Bel)

6. Corné van Kessel(Ned)

7. Marcel Meisen(Dui)

8. Michael Vanthourenhout(Bel)

9. Tim Merlier(Bel)

10. Thomas Pidcock (GB)

Bart Knops en Erik Braeken vanuit Koksijde

Foto: Bart Knops