Mathieu van der Poel heer en meester in de Ethias Cross in Essen

Mathieu van der Poel heer en meester in de Ethias Cross in Essen

Mathieu van der Poel toonde zich de betere in de Ethias Cross in Essen. De tweede plaats ging naar de rijder van Tormans Quinten Hermans en de derde plaats ging naar Tom Pidcock

Mathieu van der Poel komt in stijl naar de wedstrijd in Essen

Het was de Belgische Kampioen Laurens Sweeck die de hele bende op sleeptouw nam en meteen van bij het begin van de wedstrijd liet zien dat hij over goede benen beschikte. Helaas voor hem moest hij afrekenen met een lekke band op een verkeerd moment in de wedstrijd waardoor hij zijn podiumplaats zag voorbij gaan.

Mathieu van der Poel en Tom Pidcock doken als vijfde en zesde man het veld in en panikeerden niet in de beginfase van de wedstrijd. Wie een zeer goede indruk naliet in de openingsronde was de rijder uit Tessenderlo Quinten Hermans. Hij kon mooi het spoor houden van de Belgische Kampioen en deed ook zijn werk in het gebeuren.

De wereldkampioen Mathieu van der Poel schoof op een matig tempo op en kwam zo voorin te zitten. Nam zijn tijd om het juiste moment uit te kiezen en door in de vijfde ronde aan de eerste materiaalpost naar voor te schuiven wisten zijn concurrenten dat ze alert moesten zijn. Pidcock begon redelijk wat foutjes te maken waardoor hij de aansluiting in de kopgroep moest lossen. Hij liet zo wat het hoofd hangen en geloofde niet meer in zijn kansen. Tot op het ogenblik dat de Belgische Kampioen af te rekenen kreeg met een lekke band en alle kansen voor Tom Pidcock terug open lagen voor een podiumplaats.

De laatste ronde werd er eentje voor de Wereldkampioen Mathieu van der Poel om te genieten. Maar heel applaus kwam er niet want ook hier waren geen supporters welkom. De tweede plaats was voor Quinten Hermans die een goed gevoel heeft om de Kerstperiode mooi af te werken. Tom Pidcock kon de Belgische Kampioen nog afhouden en pakte hiermee de derde plaats. Ook voor de heren is er weinig tijd om te recupereren want ook zij staan morgen aan de start in Herentals.

Daguitslag

1. Mathieu van der Poel
2. Quinten Hermans
3. Tom Pidcock
4. Laurens Sweeck
5. Toon Aerts

6. Felipe Orts
7. Ryan Kamp
8. Jim Aernouts
9. Nicolas Cleppe
10. Ben Turner

Bron : Nancy Aerts