Mathieu van der Poel is de jongste wereldkampioen bij de elite

Mathieu van der Poel is de jongste wereldkampioen bij de elite

Mathieu van der Poel is de jongste wereldkampioen ooit in de cross bij de profs .Niets van dit alles is gestolen en hij heeft bewezen dat een kampioen zich moet laten gelden om te kunnen winnen . Ook kan hij omgaan met de druk en zijn eigen ding blijven doen.

Er zijn anderen die ons willen laten denken dat zijn kampioenschap gestolen is. Michel Wuyts, die woorden gebruikt die doen vermoeden dat er heel veel wrok is richting van de Nederlanders. Mathieu van der Poel wordt kampioen omdat Wout van Aert niet won en die won niet omdat hij pech had. Waarom vraag ik me af? Waarom kunnen ze bij Sporza niet gewoon erkennen dat Mathieu van der Poel de terechte kampioen is. Wout van Aert is een klepper van jewelste, maar hij wordt tweede en toch wordt er gepraat in België of dat Mathieu het wereldkampioenschap gestolen heeft.

Mathieu van der Poel zal het allemaal een zorg zijn. Zeer berekend heeft hij gereden , gezien waar zijn voordeel ligt in de wedstrijd. Hij had al berekend waar hij weg ging rijden, als er onverhoopt meer renners samen met hem de laatste ronde in gaan. Goed verkennen en uiteraard ook een beetje geluk in de wedstrijd is nodig op het zware parcours in Tabor.

Naar de maand januari toewerken is Mathieu zijn ding geweest . Op indrukwekkende wijze het NK in Veldhoven winnen , de laatste wereldbeker in zijn eigen Hoogerheide naar zich toe trekken op een zelden geziene wijze. Topfavoriet zijn in Tabor en dat ook bevestigen . Een hele grote zal het worden. Nee een hele grote is hij al als je op deze manier met de druk om kan gaan. Nog enkele wedstrijden te gaan ook voor Mathieu van der Poel en die zal hij in een roes beleven . België is zijn tweede vaderland en de fans zullen hem toejuichen als ook de andere held Wout van Aert en Lars van derHaar.

België is geslagen in dit wereldkampioenschap op alle fronten behalve één en dat was bij de beloften waar Michael Vanthourenhout stoicijns naar de overwinning reed. Zoals Mathieu van der Poel dat en zo een mooie overwinning en de regenboogtrui meeneemt.

 

Jan v Dijk