Mathieu van der Poel maakt er een one man show van in Otegem

Mathieu van der Poel maakt er een one man show van in Otegem

Ook daags na de Nationale Kampioenschappen namen de jongens deel aan de wedstrijd in het West Vlaamse Otegem. Winst voor Mathieu van der Poel, tweede plaats voor Tim Merlier en de derde plaats ging nog naar Gianni Vermeersch

Voor Mathieu van der Poel werd het een one man show van. In het begin even de kat uit de boom kijken en daarna alle registers open trekken en de puntjes op de i zetten. Zo deed de nieuwe nationale kampioen het.

Achter hem was het een mooie strijd tussen de andere tenoren. Merlier en Vermeersch waren gretig in de achtervolging. De twee ploegmaten deden er alles aan om hun ploeg mee op het podium te zetten. Met nog drie ronden voor de boeg moest Vermeersch de rol lossen bij Merlier. Hij zag het gevaar van achter hen komen. Achter deze twee kwam Toon Aerts in de achtervolging ging om nog een plaatsje op het podium te bemachtingen. Hij zette alles op alles om korter bij de koplopers te komen. Op het moment dat Vermeersch loste bij Merlier begon het vertrouwen nog groter te worden bij Toon Aerts. Bij een wissel in de zevende ronde door Vermeersch reed Toon Aerts voorbij. Maar Toon maakte in de laatste ronde nog wat foutjes waardoor Vermeersch naar de derde plaats kon rijden. Toon Aerts liet het een beetje vieren en die kreeg de hete adem van Iserbyt nog in zijn nek. Een valpartij door Toon Aerts in de halve laatste ronde deed hem terug naar de vijfde plaats vallen. Iserbyt mag als vierde over de finish komen.

Aernouts en Bosmans waren de eersten achtervolgers na de kopgroep.

Eli Iserbyt nam een mindere start. Hij kon nog wel wat weerbaarheid tonen en plaatsen goedmaken maar voor het podium kwam hij niet in aanmerking. Hij deed er alles aan en hij kwam nog in het zucht van Toon Aerts. Hij slaagde er ook nog in door de valpartij van Aerts.

De Belgische kampioen Laurens Sweeck heeft zich in het begin van de wedstrijd even getoond maar moest vaststellen dat de festiviteiten en de verplichtingen hem deden terugschroeven in de wedstrijd.

Foto : Luc Wilms