Mathieu Van der Poel neemt even rust

Mathieu Van der Poel neemt even rust

Mathieu van der Poel neemt rust: geen Geraardsbergen, Waterloo en Iowa

 

Mathieu van der Poel past voor de Brico Cross in Geraardsbergen en de twee wereldbekermanches in het Amerikaanse Waterloo en Iowa. Dat besliste MVDP in samenspraak met zijn team en de teamarts na zijn bronzen medaille op het wereldkampioenschap mountainbike in Lenzerheide afgelopen zaterdag. De Nederlandse en Europese kampioen maakt zijn wederoptreden in Meulebeke op 6 oktober.

 

Zeggen dat Mathieu van der Poel een drukke zomerperiode achter de kiezen heeft, is een understatement. Twee Nederlandse titels, zilver op het EK in Glasgow, brons op het WK MTB in Lenzerheide en daarnaast ook nog eens twee etappezeges in de Arctic Race of Norway, eindwinst in de Boucles de la Mayenne en winst in de Ronde van Limburg. Kortom: een straf lijstje én een straffe zomer.

 

Logisch dus dat Van der Poel na zijn drukke zomermaanden toe is aan rust. Daarom besliste Van der Poel in overleg met zijn team en de teamarts begin deze week om de eerste drie wedstrijden van het nieuwe veldritseizoen niet aan te vatten. Concreet past MVDP voor Geraardsbergen (16/09) en de wereldbekermanches in Waterloo (23/09) en Iowa (29/09).

 

“Uiteraard wil ik crossen, maar ik besef dat rust noodzakelijk is. Ik ben al sinds september 2017 haast non-stop actief, want na Oostmalle ben ik meteen verder gegaan met de eerste wereldbekermanche MTB in Stellenbosch. Bovendien komen er opnieuw acht drukke maanden aan. Een korte rustperiode is dus welkom”, aldus MVDP.

 

Van der Poel start zijn veldritseizoen op 6 oktober in de Berencross van Meulebeke. Een dag later staat de Hotondcross in Ronse op het programma.

Bron : Thomas Sneyers PB

Publicatie : Nancy Aerts