Mathieu van der Poel opnieuw outstanding in Diegem

Mathieu van der Poel opnieuw outstanding in Diegem

Ook in de Superprestige van Diegem stond geen maat op Mathieu van der Poel. De Europese kampioen nam al voor de halfkoers de maat van Wout van Aert, die tweede eindigde. Laurens Sweeck werd derde. Het was de vierde zege voor de Nederlander in Diegem.

Wout van Aert trok na een lekke band van Mathieu van der Poel in de tweede ronde alle registers open. Hij pakte meteen wat voorsprong. Van der Poel volgde in tweede positie met vlak achter hem Laurens Sweeck, David van der Poel en Quinten Hermans. Wout van Aert blijft met één punt voorspong leider in de Superprestige op Mathieu van der Poel.

In de derde ronde sloot van der Poel in de zandbak aan bij van Aert. Laurens Sweeck reed in derde stelling. Quinten Hermans als vierde.

Nog voor halfkoers trok Mathieu van der Poel in de aanval en moest van Aert lijdzaam ondergaan. Hij kreeg meteen 10 seconden aan de broek gesmeerd.  Laurens Sweeck vocht voor de derde podiumplaats. Michael Vanthourenhout was intussen op geschoven naar de vierde plaats. Met daarachter het trio Hermans, Aerts en David van der Poel.

Een ronde later had Wout van Aert een paar seconden terug gepakt op van der Poel. Sweeck volgde op 41 seconden. Vanthourenhout als vierde voor David van der Poel, Boros, Meisen en Hermans. Toon Aerts had aan de doortocht aan de aankomst af te rekenen met kettingproblemen en verloor terrein.

Met nog twee ronden te gaan had Mathieu van der Poel 25 seconden op van Aert. Sweeck reed als derde al op bijna anderhalve minuut. Vanthourenhout als vierde. Dan volgden een pelotonnetje met ondermeer  Meisen, David van der Poel, Boros, Pauwels, Meeusen en Aerts. Quinten Hermans was terug gezakt naar de elfde plaats.

Net voor het ingaan van de laatste ronde nog steeds hetzelfde trio vooraan. Vanthourenhout viel helemaal terug. Meisen had de vierde plaats ingenomen. Toon Aerts was opgeschoven naar de vijfde plaats. Michael Vanthourenthout kwam door als elfde.

De eerste drie plaatsen bleven onveranderd aan de aankomst. Toon Aerts pakte, ondanks zijn kettingproblemen nog de vierde plaats. Meisen als vijfde. Kevin Pauwels maakte een mooie remonte in de slotronde om als zesde te eindigen. Hermans eindigde knap in de top tien.

Een mooie demonstratie dus van de Europese kampioen. ‘Ik mispakte me op de eerste schuine kant. Dan reed ik lek in de eerste ronde. Maar mijn benen waren goed en ik kwam snel terug. Vanochtend was wel wat moe. Maar kinesist Paul Van Loon trok mijn rug recht. Ik bedank ook mijn fietsensponsor Stevens, die de laatste jaren heel goed werk heeft geleverd.’

Wout van Aert: ‘ Ik had liever gewonnen. Maar Mathieu was gewoon beter. Ik voelde de inspanningen  vooral in mijn benen. Ik kwam nog even dichter. Op twee ronden van het einde was het duidelijk om gewoon voor de tweede plaats te rijden. Of ik voor het klassement ga, laat ik nog in het midden. Het moet nog spannend blijven,’lachte Wout.

Laurens Sweeck werd derde: ‘ Het hoogst haalbare vandaag. Ik ga zien hoe ik van Baal recupereer en dan zie ik wel wat het geeft voor het BK. ‘

Uitslag:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Wout van Aert op 55″
  3. Laurens Sweeck op 1’35”
  4. Toon Aerts
  5. Marcel Meisen
  6. Kevin Pauwels
  7. Marcel Meeusen
  8. David van der Poel
  9. Michael Boros
  10. Quinten Hermans

Foto’s : Marc Bluys