Mathieu van der Poel oppermachtig in Superprestige Hoogstraten

Mathieu van der Poel oppermachtig in Superprestige Hoogstraten

Mathieu van der Poel heeft met veel machtsvertoon de  Superprestigecross in Hoogstraten gewonnen. De Europese kampioen boekte zijn 28ste seizoenszege. Tweede werd Laurens Sweeck en David van de Poel derde.

Bij de start was het even opletten door een losgekomen doek aan de aankomststreep. Mathieu van der Poel was daardoor niet meteen goed weg. Toon Aerts was de snelste starter. Wout van Aert nam het over en wat later Michael Vanthourenhout met David van der Poel in zijn wiel. De volgende ronde kwam Mathieu al aansluiten bij zijn broer en twee andere leiders. De andere renners volgden op korte afstand.

Maar in de vierde ronde Mathieu van der Poel er genoeg van en ging er alleen van door. Wout van Aert leidde de achtervolging met David van der Poel op  zijn wiel.

Ook dit duo kon het vooraan niet volhouden in de achtervolging. Zo gingen we de laatste ronde in met een ongenaakbare Europese kampioen aan de leiding. Achter hem streden dan al negen achtervolgers voor de ereplaatsen met wereldkampioen van Aert, Merlier, Meeusen, Michael Vanthourenhout,Toon Aerts, David van der Poel, Laurens Sweeck, Vermeersch en Bosmans.

In die slotronde kon Laurens Sweeck nog wegrijden uit de omvangrijke groep om naar de tweede plaats te rijden. In de spurtom de derde plaats haalde David van der Poel het van Michael Vanthourenhout. Tim Merlier eindigde vijfde voor zijn ploegmaat Wout van Aert.

Mathieu van der Poel glunderde na afloop:’ Het was een leuke cross. We zaten lang samen in een grote groep. Ik hield rekening met broer David en ben blij dat hij derde is geworden. Ik vond de goede moddersporen, want de ondergrond was toch anders vandaag. Het was gemakkelijk om zo te winnen.’

De eindzege in de Superprestige heeft de Nederlandse kampioen ook al op zak. Wout van Aert staat wel tweede, maar reed vandaag zijn laatste wedstrijd. Hij behoudt wel zijn tweede plaats, omdat hij een onoverbrugbare kloof heeft op Laurens Sweeck.

Uitslag:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Laurens Sweeck
 3. David van der Poel
 4. Michael Vantourenhout
 5. Tim Merlier
 6. Wout van Aert
 7. Toon Aerts
 8. Gianni Vermeersch
 9. Tom Meeusen
 10. Wietse Bosmans
 11. Lars van der Haar
 12. Jens Adams
 13. Quinten Hermans
 14. Nicolas Cleppe
 15. Corné van Kessel

Stand Superprestige:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Wout van Aert
 3. Laurens Sweeck
 4. Toon Aerts
 5. Lars van der Haar
 6. Quinten Hermans
 7. Kevin Pauwels
 8. David van der Poel
 9. Jens Adams
 10. Tim Merlier

Foto’s: Marc Bluys