Mathieu van der Poel outstanding in Superprestige Ruddervoorde

Mathieu van der Poel outstanding in Superprestige Ruddervoorde

Mathieu van der Poel heeft solo de Superprestigeveldrit in Ruddervoord op zijn naam geschreven. De Europese kampioen was outstanding en klopte Wout van Aert en Toon Aerts. Uiteraard verstevigt hij zijn leidersplaats in de Superprestige.

Quinten Hermans nam de snelste start en mocht even aan de leiding rijden. Maar dan nam Mathieu van der Poel het over en kon meteen al wat voorsprong nemen. Hermans voerde eerst de achtervolgers aan. Maar werd dan afgelost door ploegmaat Toon Aerts.

Na de eerste ronde gaven Aerts, Hermans, van Aerts en Vermeersch vol gas in de jacht op Mathieu van der Poel. Maar de vogel was al gaan vliegen. Ook na drie ronden hebben we nog steeds dezelfde achtervolgers op een ontketende van der Poel.

Halfkoers heeft de Europese kampioen 53 seconden  voorsprong Wout van Aert en Quinten Hermans. Vermeersch, Aerts, Iserbyt, Meeusen en Sweeck zaten ook in de achtervolging.

Twee ronden later heeft van der Poel nog altijd 46 seconden voorsprong op Toon Aerts en 49 seconden op Eli Iserbyt.

De strijd om de ereplaatsen was boeiender. Wout van Aert kwam vanuit de achtergrond terug en reed in de laatste ronde in tweede positie. Toon Aerts en Eli Iserbyt vochten de strijd om de derde plaats uit.

Mathieu van der Poel kon al wat uitrusten toen Wout van Aert als tweede over de streep reed. Toon Aerts werd derde voor Eli Iserbyt.

Ik raakte niet super door het zand vandaag. Maar de rest was wel goed en dat is belangrijk. Ik ben wel heel blij met dit gevoel en dit is goed in het vooruitzicht van het EK. Ik wil graag mijn titel verlengen. Het was leuk om hier rond te rijden in Ruddervoorde. Ik kom hier graag,’zei Mathieu van der Poel.

‘Het was verschrikkelijk slecht. Vanaf het tempo de hoogte in ging, was het afzien. Geen idee waarom. Ik voelde in de verkenning al dat het niet goed was. Snel heb ik  me op de tweede plaats gericht omdat ik voelde dat het niet goed zat. Mathieu is zeker nog even goed als de voorbije weken. Hij is favoriet voor elke koers die hij start, maar dat is niet nieuw,’aldus van Aert.

Met Iserbyt ging ik samen de laatste ronde in. Gelukkig ging ik hem voorbij. Van der Poel was super. Ik probeerde halfkoers weg te rijden van de rest, maar dat was zwaar met de wind vandaag,‘ zei Toon Aerts.

Uitslag:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Wout van Aert op 35″
 3. Toon Aerts  +42
 4. Eli Iserbyt  +45
 5. Michael Vanthourenhout +1.00
 6. Tom Meeusen +1.00
 7. Laurens Sweeck +1.02
 8. Lars van der Haar +1.05
 9. Thomas Pidcock +1.16
 10. Kevin Pauwels +1.19
 11. Quinten Hermans +1.21

In de tussenstand staat Mathieu van der Poel aan de leiding met 45 punten voor Toon Aerts en Lars van der Haar. Wout van Aert is vierde.

Foto: Lindsey Ameye