Mathieu van der Poel pakt 20 ste zege in Superprestige Diegem

Mathieu van der Poel pakt 20 ste zege in Superprestige Diegem

Mathieu van der Poel heeft zijn twintigste zege van het seizoen te pakken. Hij reed, zoals we dit jaar van hem gewoon zijn, solo naar de zege. Michael Vanthourenhout werd knap tweede voor Toon Aerts. 

In de eerste ronde kregen we een langgerekt peloton waar Toon Aerts de toon aangaf. Mathieu van der Poel en Wout van Aert hadden een mindere start.

Na twee ronden van de negen ronden nam van der Poel al het heft in handen van Michael Vanthourenhout die aan de boom had geschud. In de achtervolging bundelden Quinten Hermans, Lars van der Haar, Toon Aerts, Tim Merlier, David van der Poel en Laurens Sweeck de krachten.

Na drie ronden had van der Poel een viertal seconden voorsprong op Vanthourenhout. Lars van der Haar was derde. Maar in de vierde ronde botste van der Poel op een steward, viel en was even op achtervolgen aangewezen op Vanthourenhout. Dat duurde maar even. Zo kregen we terug twee leiders met  van der Haar als derde. Aerts en co reden voor de ereplaatsen.

Halfkoers achtte de Europese kampioen zijn moment gekomen voor een lange solo. Vanthourenhout kon niet meer aanpikken, van der Haar bleef als derde hangen op een halve minuut. Van Aert en Aerts streden voor de vierde plaats. David van der Poel, Kevin Pauwels, Quinten Hermans, Jens Adams, Laurens Sweeck en Merlier vervolledigden de top tien.

In de derde laatste ronde pakten Aerts en van Aert,  Lars van der Haar bij de lurven.  

De situatie vooraan bleef hetzelfde.

In de voorlaatste ronde kon Aerts zich loswrikken van zijn tegenstanders en stelde daarmee de derde plaats veilig. In de laatste ronde ging van der Haar nog over van Aert voor de vierde plaats.

Mathieu van der Poel pakte zijn twintigste zege. ‘Ik heb het niet cadeau gekregen vandaag. Na die val kwam ik nooit meer goed in het ritme. Ik voelde me wel best goed toen ik op de steward reed. Nu zou het leuk om alle acht Superprestigewedstrijden te winnen.’

Uitslag:

  1. Mathieu van der Poel(Ned)
  2. Michael Vanthourenhout.
  3. Toon Aerts
  4. Lars van der Haar(Ned)
  5. Wout van Aert
  6. Kevin Pauwels
  7. Quinten Hermans
  8. Joris Nieuwenhuis(Ned)
  9. Laurens Sweeck
  10.  Jens Adams

Foto’s : Marc Bluys