Mathieu van der Poel reageert over uitstel Olympische Spelen

Mathieu van der Poel reageert over uitstel Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Tokio zijn uitgesteld en Mathieu van der Poel heeft hierop gereageerd.

“Het is een erg jammerlijke, maar wel begrijpelijke beslissing. De gezondheid gaat voor. Anderzijds blijf ik toch met een rotgevoel achter. Vier jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting de Spelen van Tokio, en dat plan valt nu eigenlijk in het water.”

“Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al vier jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze periode. Voorlopig is er ook weinig duidelijkheid wanneer we weer aan koersen toe zijn. Ik blijf voorlopig bezig, maar een echt plan maken lukt uiteraard niet, al zijn er wel enkele pistes.”

“Ik hoop bijvoorbeeld wel dat het WK mountainbiken in Albstadt doorgaat zoals voorzien. Wat de Olympische Spelen in 2021 betreft? Het is moeilijk om vooruit te blikken, het is in de eerste plaats afwachten wanneer ze de spelen zullen laten doorgaan. Ikzelf hoop op dezelfde periode, zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals dat nu ook gepland was. Enig nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde. Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel.”

Bron: PM

Foto: A. Küstenbrück