Mathieu van der Poel sluit het jaar af met een overwinning in Bredene

Mathieu van der Poel sluit het jaar af met een overwinning in Bredene

Geen Wout Van Aert of Tom Pidcock maar wel in de laatste instantie de Wereldkampioen Mathieu van der Poel die aan de start stond van de cross in Bredene. Vooraf sprak hij om de winst te pakken in zo weinig mogelijk krachten verspelen en dat deed hij ook. De tweede plaats ging naar Toon Aerts die op een cruciaal moment een lekke band kreeg. Michael Vanthourenhout werd derde na een schuiver en een ketting die eraf lag.

Het was een snelle start voor Curtis White maar het duurde niet lang alvorens de topfavorieten naar het voorfront kwamen. Het was even aftasten hoe de benen aanvoelden na de zware wedstrijd in Dendermonde. Maar al gauw was duidelijk dat Toon Aerts en Mathieu van der Poel de betere in wedstrijd waren. In de eerste ronde kon Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout het tempo van de twee koplopers goed volgen. Maar de eerste die er van af viel was Michael Vanthourenhout. Hij had net de aansluiting gemaakt bij de kop van de wedstrijd toen hij een schuiver maakte. Ook zijn ketting lag eraf en daardoor verloor hij voorin de aansluiting.

Gianni Vermeersch zat goed in de wedstrijd en kon redelijk met de twee topfavorieten mee. Ook al merkte hij dat hij op de technische passages telkens aan de rekker hing. In de derde ronde moest hij de twee toppers laten gaan en proberen het beste van zichzelf te geven om eventueel een podiumplaats te bemachtigen.

In de vijfde ronde reed Toon Aerts lek en hierdoor kon Mathieu een voorsprong bij elkaar fietsen. Hij bouwde zijn voorsprong gestaagd uit en Toon Aerts wist dat hij de kloof op de wereldkampioen niet meer kon dichten. Hij hield hem wel in het visier maar de kloof dichten zat er niet meer bij. Hij consolideerde en reed mooi naar een tweede plaats.

Michael Vanthourenhout reed nog een sterke wedstrijd en kon nog een derde plaats veilig stellen.

Daguitslag :

  1. van der Poel
  2. Aerts Toon
  3. Vanthourenhout
  4. Vermeersch
  5. Meeusen
  6. Sweeck
  7. Cleppe
  8. Merlier
  9. Bekaert
  10. Ferdinande

Voor Nicolas Cleppe en Dieter Vanthourenhout was Bredene de laatste cross van hun carriere.

Nicolas Cleppe kon geen nieuw contract meer intekenen en is daardoor gedwongen om op 25 jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carriere als veldrijder. Hij gaat nu tewerkgesteld worden in het bedrijf van zijn vader.

Voor Dieter Vanthourenhout was het ook het einde van zijn carriere. Maar hij heeft er zelf voor gekozen en zal tewerk gesteld worden in de Fietsenhandel Goedfroot.