Mathieu van der Poel verlengt zijn contract voor twee jaar

Mathieu van der Poel verlengt zijn contract voor twee jaar

Vanaf 1 januari 2018 verandert Beobank-Corendon naar Corendon-Circus. Beide hoofdsponsors tekenden een overeenkomst voor drie jaar en zullen dus zeker tot eind 2020 het team steunen. Ook sportief uithangbord Mathieu van der Poel verlengde zijn contract tot eind 2020 en met Canyon haalt het team vanaf 1 januari eveneens een nieuwe fietsenconstructeur aan boord.

Teammanager Philip Roodhooft licht het unieke project toe. “Corendon, al 3 jaar een trouwe titelpartner, neemt de komende drie jaar de rol van hoofdsponsor op zich. Circus, ook geen onbekende in het veld, vervoegt ons voor dezelfde periode als co-titelsponsor. Dat zowel Corendon als Circus zich zeker tot eind 2020 aan het team verbinden, getuigt van veel vertrouwen en zorgt voor de nodige continuïteit. Met Beobank hadden we nog een overeenkomst tot eind 2018, maar zij zetten een stap opzij om de continuïteit van de ploeg te garanderen. Wel blijft Beobank aan boord bij de veldritacademie IKO-Beobank met Sanne Cant als boegbeeld. En daar zijn we heel gelukkig mee.”

Dat ook Mathieu van der Poel zijn krabbel zette onder een contract tot eind 2020 maakt het plaatje helemaal compleet. Ploegleider Christoph Roodhooft: “We haalden Mathieu in de zomer van 2011 als opkomend talent bij de ploeg. Intussen heeft hij al ruimschoots bewezen wat hij in zijn mars heeft en hij heeft nog steeds een grote progressiemarge. We zijn als team dan ook zeer verheugd dat hij nog zeker tot en met 2020 bij ons blijft.”

VAN DER POEL: ‘NIET GETWIJFELD’

Van der Poel zelf heeft niet getwijfeld om zijn verblijf bij Corendon-Circus te verlengen. “Ik voel mij al jaren heel goed bij deze ploeg. Bijtekenen was dan ook een logische optie. De komende jaren wil ik mij verder ontplooien als renner en mijn limieten verleggen. Wat dat betreft zitten de ploeg en ik op dezelfde lijn en dat is heel belangrijk voor mij. Mijn programma wordt uitgestippeld richting de Olympische Spelen in 2020. Daar wil top zijn in het mountainbiken. En die voorbereiding begint al meteen na het veldritseizoen. Op 10 maart rijd ik in Stellenbosch de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en ik zal normaliter de volledige Wereldbeker afwerken.”

Titelsponsors Corendon en Circus staan beiden te trappelen om aan het avontuur te beginnen. “Dit is geweldig nieuws. We steunen het team al langer en hebben dan ook niet lang getwijfeld om de overeenkomst te verlengen. Het plaatje richting de Olympische Spelen in 2020 klopt helemaal”, aldus Martin de Boer, Marketing Director van Corendon. Ook Emmanuel Meuwissen, CEO van Circus, kijkt uit naar de samenwerking. “Team spirit, fun en betrokkenheid zijn belangrijke waarden voor Circus en dat stralen zowel de ploeg als Mathieu van der Poel uit. Een tweede punt is visibiliteit. Die willen in Vlaanderen opkrikken en dat zal door deze samenwerking ongetwijfeld lukken.”

CANYON

Met de gerenommeerde Duitse fietsenfabrikant haalt Corendon-Circus nog een flinke portie kwaliteit in huis. De Inflite CF SLX werd door Canyon speciaal ontwikkeld om in het veld tot het uiterste gaan. En in Mathieu van der Poel ziet de fabrikant hiervoor de ideale personificatie.

“Met Van der Poel heeft Corendon-Circus momenteel simpelweg het grootste talent uit de wielerwereld in de rangen”, vertelt Roman Arnold, oprichter en CEO van Canyon. “Zijn passie, toewijding en skills zijn prachtig om te zien. Voor ons bij Canyon is dat waar wielrennen om draait.”

Uiteraard zal Corendon-Circus ook tijdens het wegseizoen gebruik maken van Canyon. Dan worden de Aeroad CF SLX en de Ultimate CF SLX van stal gehaald. De Speedmax CF SLX doet dienst voor de strijd tegen de klok.

Bron :  PM

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : Mathieu  van der Poel