Mathieu Van der Poel verslaat Van Aert in de spurt in Namen

Mathieu Van der Poel verslaat Van Aert in de spurt in Namen

Mathieu van der Poel heeft in een beklijvende spurt Wout Van Aert verslagen in de wereldbekercross in Namen. Kevin Pauwels werd derde. Na de wedstrijd viel de wereldkampioen uitgeput neer net over de finish. Hij kreeg de eerste zorgen toegediend door een verzorgster van het Tsjechisch team. Gelukkig recupereerde hij snel.

Sven Nys was de snelste starter, maar viel na enkele ronden terug. Op de spectaculaire en mooie omloop rond de Citadel in Namen, staken al vlug andere crossers hun neus aan het venster. Lars van der Haar was één van hen. Ondanks de pijn aan zijn schouder  deed hij  enkele verwoede pogingen  zich los te wrikken van zijn  concurrenten.  Hij nam enkele ronden het commando over. Maar de Europese kampioen had enkele keren pech met ondermeer een valpartij en kwam later niet meer in aanmerking voor het podium. Na de wedstrijd was de ontgoocheling groot bij de kleine terriër.

Wout Van Aert ontbood dan zijn duivels. Mathieu van der Poel liet niet begaan en ook Kevin Pauwels zocht de aansluiting. Iets voorbij halfkoers kregen we een andere koersontwikkeling. Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels vochten voor de overwinning. De rest kwam niet meer in aanmerking voor het podium.

In de finale gaf het trio mekaar geen duimbreed toe. Om beurt deelden ze prikken uit. Maar de ultieme aanval van  de wereldkampioen was beslissend. In een langgerekte spurt versloeg hij Wout Van Aert en Kevin Pauwels.