Mathieu Van der Poel wint Cyclocross Masters

Mathieu Van der Poel wint Cyclocross Masters

Zoals vorig jaar werd het seizoen in Waregem afgesloten met de Cyclocross Masters. Voor de allerlaatste keer van dit seizoen laadden onze veldrijders zich op om nog eens het beste van zichzelf te laten zien. Mathieu Van der Poel deed zijn wereldkampioenentrui alle eer aan en won deze editie. Hij werd gekroond tot koning Winter. De tweede plaats was voor Wout Van Aert en de derde plaats was voor Kevin Pauwels. Bij de dames won Sanne Cant haar sluitingswedstrijd.

Voor Sven Nys was Waregem een editie die in mineur eindigde. Tijdens de tijdrit kwam Sven zwaar ten val. Hij kwam in aanraking met een toeschouwer die de baan overstak. Bij dit incident brak de fiets van Sven in twee door. Sven zelf had last van zijn achterhoof, hij kloeg ook van duizeligheid en pijn in zijn heup. Hij besloot dan ook om niet verder deel te nemen aan de Cyclocross Masters.

De avond in Waregem had voor ieders wat wils. Dat Tom Meeusen een van onze smaakmakers zou zijn op deze wedstrijd, stond al wel vast. Tijdens het jumpen was hij de enige die vlotjes over 75 cm wipte met zijn fiets. Mathieu Van der Poel, Wietse Bosmans, Michael Vanthourenhout bleven vlot volgen maar strandden allen op 60 cm.

Bij de dames verging het Ellen Van Loy zeer goed. Zij wist de tijdrit te winnen. Maar in de cross over 20 minuten moest zij de Belgische Kampioen Sanne Cant laten voorgaan. Sophie De Boer eindigde als derde. Het jumpen bij de dames werd gewonnen door Sanne Cant daarna kwam Pavla Havlikova en Ellen Van Loy moest hierin tevreden zijn met een vijfde plaats.

Er werd ook afscheid genomen van Bart Aernouts die nu definitief zijn fiets aan de haak hangt en stopt als prof elites. We zullen hem missen in het veld.

Koning Winter

Vakjury (50%) Lezers (50%) TOTAAL
1. Mathieu Van der Poel

2. Wout Van Aert

3. Kevin Pauwels

4. Lars van der Haar

5. Sanne Cant

6. Tom Meeusen

7. Sven Nys

8. Klaas Vantornout

45

40

24

6

2

2

1

1

29

31

37

6

0

10

5

2

74

71

61

12

2

12

6

3