Mathieu van der Poel wint Jaarmarktcross in Niel

Mathieu van der Poel wint Jaarmarktcross in Niel

Mathieu van der Poel heeft zijn zegestand erelijst nog wat aangedikt. De Europese kampioen won in Niel de Jaarmarktcross voor Toon Aerts, die zijn leidersplaats in de DVV verzekeringentrofee verstevigt. Laurens Sweeck mocht als derde mee op het podium.

Mathieu van der Poel maakte het in Niel een beetje spannend. Hij wachte tot halfweg de wedstrijd om de winst naar zich toe te halen. Er was geen Wout van Aert aan de start in Niel

Dat we geen Wout van Aert aan de start kregen in Niel deed niks af aan de prestaties die de Nederlander Mathieu van der Poel uit zijn benen schudde. In Niel liet hij de wedstrijd lang gesloten. Maar halfweg de wedstrijd kon hij het niet laten en ging hij er alleen van door.

De twee eerste ronden bleek dat de wedstrijd al gereden zou zijn. Maar Laurens Sweeck besliste hier anders over. Hij reed een sterkte wedstrijd en keerde terug naar de koplopers. We kregen een kopgroep van vier rijders waar de wedstrijd door beslist zou worden. Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en dan de twee Belgen Laurens Sweeck en Toon Aerts. Een handig manoeuvre van Mathieu van der Poel en hij kon van de concurrentie wegrijden. Hij koos binnenkant bocht en kwam zo gemakkelijk aan de leiding te zitten. Lang duurde het niet om zijn voorsprong uit te bouwen en de winst op zijn erelijst bij te schrijven. De tweede plaats ging naar Toon Aerts en de derde plaats was weggelegd voor Laurens Sweeck. Na afloop van de wedstrijd zagen we dat de knie van Mathieu Van der Poel aan het bloeden was. Maar er was niks ernstig aan de hand. Wanneer Mathieuten val komt, dan gaat deze knie meteen open. Maar niks om zich zorgen over te maken. De renner voelde geen pijn en dat was al geruststellend.

Sanne Cant zegevierde bij de vrouwen elite en versloeg haar nicht Loes Sels en Ellen Van Loy. Kim Van de Steene werd vierde voor Laura Verdonschot.

Bij de U23 won Ben Turner voor Timo  Kielich en Thomas Mein.

Bij de junioren maakte Dante Coremans zijn comeback met een overwinning voor Cedric Vandesompel en Michael Bervoets.

Uitslagen: 

Tussenstand DVV Verzekeringen Trofee:

Foto: Marc Bluys