Mathieu van der Poel zegeviert in wereldbekerwedstrijd Bogense

Mathieu van der Poel zegeviert in wereldbekerwedstrijd Bogense

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross in Bogense gewonnen. De Europese kampioen kwam solo aan en versloeg Wout van Aert en Toon Aerts.

In de tweede ronde kwam de race pas goed op gang. We hadden vier leiders met Aerts, van der Poel, van Aert en van der Haar.

Aerts en van der Poel kozen op zeven ronden van het einde het hazenpad. van Aerts en van der Haar waren op achtervolgen aangewezen.

Een ronde later had van Aert al 12 seconden prijs gegeven op het leidende duo. van der Haar volgde als vierde op 21 seconden.

Halfkoers bij de fietswissel van Toon Aerts reed van der Poel weg. Aerts moest passen. van der Poel ging er als een bezetene vandoor en had direct tien seconden op Aerts en 20 op van Aert.

Op vier ronden van het einde leek het uitgemaakte zaak voor de Europese kampioen. Hij had al 13 seconden op Aerts en 21 op van Aert. Intussen had van der Haar kennis gemaakt met moeder aarde met een ferme koprol na het mislukte springen over de balkjes.

In de voorlaatste is van Aert over Aerts gegaan en ging op zoek naar de leider. Van der Haar is vierde, Tim Merlier knap vijfde

Wereldbekerleider  van der Poel ging de laatste ronde in met 25 seconden op van Aert en Aerts, die terug aansloot bij de wereldkampioen, van der Haar is vierde.  Quinten Hermans en Laurens Sweeck streden voor de zevende plaats.

Bij de balkjes nam Aerts al springend voorsprong op van Aert. Maar de wereldkampioen kwam terug bij de gewezen Europese kampioen. Mathieu van der Poel was intussen al zegevierend over de streep gereden.  In de spurt versloeg van Aert Toon Aerts voor de tweede plaats.

Mathieu van der Poel: ‘Vier op vier is heel mooi. Ik heb niet de perfecte week gehad. Maar midden in de week wist ik dat het in orde ging komen met de knie. Het is juist onder de knie, daar heb ik wel geluk mee gehad. In de wedstrijd had ik het nodig om wat in mijn ritme te komen.’

Wout van Aert: ‘In de tweede helft van de koers kwam ik dichter op Toon. Daarna kreeg ik nog twee lekke banden. Gelukkig haalde ik het nog in de sprint. Ik had er voor gekozen om de rijden met een smaller profiel en zo had ik meer kans om plat te rijden’

Toon Aerts was tevreden met zijn derde plaats. ‘Op het moment dat ik wisselde, reed Mathieu me voorbij. Ik sukkelde dan nog wat op de schuine stukken en zo was de vogel gaan vliegen. In het duel met Wout moest ik het afleggen tegen hem. Bij mij was het beste eraf. Ik ben blij dat in er nu in november sta en mijn voet kan zetten naast Mathieu en Wout,’besloot Aerts.

Uitslag:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Wout van Aert
 3. Toon Aerts
 4. Lars van der Haar
 5. Tim Merlier
 6. Corné van Kessel
 7. Laurens Sweeck
 8. Quinten Hermans
 9. Michael Vanthourenhout
 10. Kevin Pauwels
 11. Gioele Bertolini

Stand wereldbeker

 1. Mathieu van der Poel 320
 2. Wout van Aert 220
 3. Lars van der Haar 219
 4. Laurens Sweeck 208
 5. Quinten Hermans 203
 6. Michael Vanthourenhout 200
 7. Toon Aerts 199
 8. Corné van Kessel 196
 9. Kevin Pauwels 191
 10. Daan Soete 186

Foto: Playsports