Matthias Wengelin zegeviert in Vayamundo MTBcup Houffalize

Matthias Wengelin zegeviert in Vayamundo MTBcup Houffalize

ava

Mathias Wengelin heeft bij de elite in Houffalize gewonnen. De Zweed was sterker dan de Portugees David Rosa en Belgisch kampioen Sven Nys. Bij de dames elite won Belgisch kampioen Githa Michiels voor Anne Terpstra en Samara Sheppard.  Nog een Belgische kampioen, Bart De Vocht, was de sterkste bij de beloften.

Wengelin trok meteen in de aanval en de tegenstanders zagen hem niet meer terug.  Achter hem vochten David Rosa, Sven Nys, Frank Beemer en Ruben Scheire voor de dichtste ereplaatsen. Uiteindelijk reden ze ook in die volgorde over de streep.

Bij de dames was Githa Michiels outstanding. De Belgische kampioene nam na de eerste ronde ronde resoluut de leiding en en stond die niet meer af.  Anne Terpstra moest vrede nemen met de tweede plaats voor de Nieuw-Zeelandse Samara Sheppard. Alice Pirard was met haar vierde plaats de beste belofte.

Ook Bart De Vocht had een superdag.  Hij reed van start tot aankomst aan de leiding. Kevin Panhuyzen werd tweede voor Didier Bats.

De zege bij de masters 1 stond geen maat op Gerrit Delfosse. Hij klopte Roan Windmolders en Kris Henderieckx. Kurt Tempst haalde het bij de masters 2 voor Ronny Geerts en Danny Dervaux.

Foto: Christel Dislaire